KABA

Glazbena rock ikona Jurica Pađen za Trend otkrio što je dao u Muzej Novog vala

Jurica Pađen, jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih hrvatskih rock glazbenika,  gostovao je u današnjoj emisji Trend radija „Gost dana“.

Jedan je od najpoznatijih i najutjecajnijih hrvatskih rock glazbenika. Tijekom svoje impresivne glazbene karijere, bio je član sastava Grupa 220, 4 asa, Parni valjak, Azra i ITD Bend, a osnivač je glazbenog sastava Aerodrom, te Pađen benda.

Napisao je mnoštvo poznatih skladbi, a samo neke od njih su 24 sata dnevno, Mijenjam se, Fratello, Otkazani let, Tvoje lice, Što si u kavu stavila, Stavi prvu stvar na pravo mjesto, itd. Njegove pjesme pojavljuju se na više od 30 albuma raznih hrvatskih glazbenika.

Koliko su The Beatlesi utjecali na njega i njegovu karijeru te što misli o današnjim mladim izvođačima nakon pedesetak godina karijere dio je onoga što smo ga ispitali u trideset minuta emisije.

Prokomentirali smo i otvorenje Muzeja Novog vala te nam je otkrio što je donirao za muzej.

-Dao sam jedne svoje narančaste hlače u kojima sam nastupao s Aerodromom prvi put u tim hlačama na Poljudu, bilo je oko 50 000 ljudi, dvije godine nakon toga sam sa Azrom snimio živi album Zadovoljština isto u tim hlačama i to je televizija snimala, kaže Jurica.