KABA

Petra Masnec: Cilj nam je da Jastrebarsko do 2030. postane glavno odredište Zagrebačke županije

Od lipnja ove godine na čelu turističke zajednice grada Jastrebarskog je Petra Masnec, inače djelatnica ovog ureda prethodne četiri godine, ali i vrijedna volonterka prije toga. Petra nam je otkrila svoje viđenje razvoja turizma u Jastrebarskom.
Prema strategiji razvoja turizma cilj je da Jastrebarsko postane glavno odredište Zagrebačke županije do 2030. godine, kazala nam je direktorica Masnec. U gradu je veliki trend otvaranja smještajnih objekata, u prvih 9 mjeseci 2022. godine otvoreno je 12 smještajnih objekata kao što su kuće za odmor, studio apartmani i slično, a postoje najave za još 5 novih smještajnih objekata.
Jedan od velikih projekata koji je u tijeku realizacije je obnova dvorca Erdody, koji bi trebao biti završen koncem sljedeće godine, čemu se direktorica Masnec posebno veseli.
Mnogo je manifestacija i aktivnosti koje sve više privlače goste u Jaskanski kraj. Kako bi svaku od njih dobro predstavili važna je i dobra promocija, na čemu mnogo rade u gradskoj turističkoj zajednici. Tako je Petra iznimno ponosna na brošuru o pjenušcima koju su izradili, s detaljnim informacijama o ovoj temi, kao i na aplikaciju koju su besplatno ponudili iznajmljivačima a koja im olakšava prijavu i odjavu gostiju.
Više o razvoju turizma u Jastrebarskom pogledajte ovdje:

omicron