KABA

Natječaj za kratku priču Tipka, raspisan treći put ove godine, pristiglo 38 autorskih djela, a prvo mjesto pripralo je Korini Husnjak

Natječaj za kratku priču za mlade Tipka dodjeljuje se mladim književnicima do 30 godina. Provodi ga Knjižnica za mlade, a ove je godine raspisan treći put. Ovaj, posljednji, pristiglo je 38 kratkih priča iz cijele Hrvatske, odabrane su tri najbolje, a komisija je pohvalila i jednu priču autora do 19 godina. Tematika priča je slobodna, ali ipak kroz sve prijavljene provlačila se jedna.

-Ove godine su priče malo sumorne, ali jako zanimljive. Za prijave je najviša granica bila 30 godina, a mogli su sudjelovati autori iz cijele Hrvatske, najmlađi je imao 10 godina. Svake nam godine pristiže sve više priča, pa mislim da ih nekako potičemo na pisanje i čitanje, rekla je iz knjižničarka Sanja Graša.

Prvo mjesto pripalo je Korini Husnjak, drugo Antoneli Kružić i treće Mihovilu Đonlu. Prva nagrada iznosi 700 kn, druga 500 kn i treća 400 kn.

-Naslov moje priče je Posljednji Mohikanac Lože 5, a s njome sam htjela prikazati kroz motiv smrti u obitelji osjećaj osamljenosti i samoće. Puno mi znači prvo mjesto, jer do sada nikada nisam osvojila prvo mjesto na nekom takvom natječaju, rekla je Korina Husnjak.