KABA

Policija provela kontrolu unutar svojih redova; trojica pijana, jedan s drogom u organizmu

Proteklih par dana policija nije kontrolirala samo građane, nego je kontrolu provela i unutar svojih redova i to u u policijskim postajama Duga Resa, Ogulin i Ozalj.

-Tijekom nenajavljenog nadzora kod troje policijskih službenika, provedenim alkotestiranjem, utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, dok je kod jednog policijskog službenika preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu. Budući da se radi o povjereniku jednog policijskog sindikata, o istome je obaviješten predsjednik tog sindikata, kažu iz karlovačke policije.

Utvrdio je to nadzor proveden od 11. do 13. studenog po nalogu načelnika policijske uprave, a sa zadaćom provjere psihofizičkog stanja policijskih službenika. Kako iz policije kažu, protiv navedenih osoba bit će podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Policijski službenik kod kojeg je testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

-Podsjećamo da Policijska uprava karlovačka provodi nultu stopu tolerancije na bilo koju pojavu ili prisutnost opojnih sredstava kod policijskih službenika ili drugih zaposlenika te šalje jasnu poruku da se takvo ponašanje neće tolerirati, a na otkrivene izolirane slučajeve će se adekvatno reagirati disciplinskim mjerama.