KABA

Akademski slikar i profesor Alfred Freddy Krupa na Zlatnoj listi najboljih suvremenih umjetnika 2022.

Na frankfurtskom sajmu umjetnosti Discovery Art Fair, koji se održao protekli tjedan u Messe Frankfurt predstavljena je Zlatna lista najboljih suvremenih umjetnika današnjice za 2022. godinu. Na njoj se našao prvi put hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar i profesor Alfred Freddy Krupa.

U diplomi koju potpisuje žiri u sastavu Eric Smith, Jörgen Golz, Jacopo Celona, Dafna Navarro i Mark Edward Harris stoji:

“Ovaj certifikat je dodijeljen i potvrđuje izvanrednu umjetničku izvedbu u 2022. Priznanje izvrsnosti za jedinstveni umjetnički stil i visokokvalitetna tehnička postignuća.

Alfred Freddy Krupa odabran je kao jedan od najboljih suvremenika današnjice, 2022., i predstavljen je u The Gold List Special Edition #7, jedinstvenoj publikaciji visoke kvalitete, te je dobio međunarodnu izloženost u digitalnom & tiskanom obliku u knjižarama, sveučilištima i akademskim knjižnicama, platformama digitalnih časopisa i na vodećim međunarodnim sajmovima umjetnosti.”

Ovu nagradu sedmi put organizira Art Market Magazine iz Tel Aviva, Izrael, ali prvi put u ovom sastavu žirija.

Posebno izdanje Zlatne liste u obliku magazina dostupno je u online i digitalnoj formi (EBSCOhost, PressReader, Pocketmags, Magzter, ZINIO, iOS, Google Play), te u tiskanom obliku kod Barnes & Noble.

Krupa, koji je prije nekoliko mjeseci osvojio i 1. nagradu na međunarodnoj izložbi New Generations – Miami, trenutno izlaže na 18. Međunarodnom bienalnom festivalu portreta INTERBIFEP u Tuzli, 1. Međunarodnom bijenale grafike u gradskoj galeriji slika u Tirani (Albanija) i 9. hrvatskom triennalu akvarela u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu.

Pred njim je ove godine i nastup na 11. Međunarodnoj izložbi kineske kaligrafije i slikanja tušem (Tokyo, Japan) i za sam kraj godine mala samostalna izložba u likovnom salonu Ljudevit Šestić u Karlovcu.