KABA

NK Vatrogasac postao jesenski prvak 1. ŽNL – u današnjem susretu posljednjeg kola slavio ipak Ilovac

Dok su utakmice posljednjeg 14. kola odgođene (Korana – Slunj, Croatia ’78 – Zrinski Ozalj, Mladost Rečica – Barilović te Ogulin – Draganić), jedini susret odigrali su Ilovac i Vatrogasac u Ilovačkoj šumi.

Trener Ilovca, Dejan Štokan, utakmicu je započeo sa sljedećim sastavom: Nikola Škorić (V), Tomislav Cindrić, Mihael Šaflin, Vito Vratarić, Antonio Cerjak, Luka Banjavčić, Ivan Boljar, Patrik Dujmović, Roberto Kladušan, Stjepan Prežgaj i Fran Ilić, dok je trener Vatrogasca, Matija Mišić, susret započeo sa sljedećih 11-ero igrača: Luka Demirović (V), Kristijan Mateljak, Antonio Knezović, Luka Mance, Ivan Šako, Dominik Popovački, Roko Knez, Antonio Valentić, Karlo Joha, Ivan Raužan i Antonio Perenčević.

Po izrazito teškom, blatnjavom i vodom natopljenom terenu, mučili su se igrači i Ilovca i Vatrogasca. Čak 9 žutih kartona i nervoza obilježili su ovu utakmicu. U 46. minuti kod Ilovca je izašao Patrik Dujmović, a ušao Marko Magdić, dok je kod Vatrogasca izašao Roko Knez kojeg je zamijenio Leonardo Polović. Trener Mišić u 56. minuti napravio je izmjenu kad je umjesto Ivana Raužana ušao Josip Bilavčić. U 60. minuti izašao je Karlo Joha, a ušao Nail Velić. Nakon što je kod Ilovca u 83. minuti izašao Roberto Kladušan, a ušao Dominik Tarbuk, gledatelji su minutu kasnije uživali u pogotku Stjepana Prežgaja koji je Ilovcu donio značajnu pobjedu rezultatom 1:0.

Susret su sudili Darko Jurčević, Adrijano Delač i Tomislav Lipošćak dok je delegat bio Bruno Furač.

– Posljednjih 5-6 kola u dobroj smo formi. Pripremili smo se za ovu utakmicu. Očekivali smo ovakav teren jer su cijeli tjedan bili loši vremenski uvjeti. Na kraju, zasluženo smo pobijedili. Malo smo lošije ušli u sezonu. Izgubili smo neke utakmice koje nismo trebali izgubiti. Danas nam je falio i Kristijan Gazilj koji nam je jedan od vodećih igrača. U drugom dijelu prvenstva moramo biti još bolji. Sada se selimo u dvoranu, rekao je Tomislav Cindrić, igrač Ilovca.

Vatrogasac nema razloga za brigu jer je briljirao gotovo cijelu jesen. Uz 11 pobjeda stigao je do titule jesenskog prvaka s 34 boda. Jedini neriješeni susret odigrali su u Ogulinu protiv istoimenog domaćina rezultatom 2:2 u 6. kolu, a jedina dva poraza nanio im je upravo Ilovac, u 5. kolu u Gornjem Mekušju i danas u Ilovačkoj šumi s identičnim rezultatom. Ilovčani su završili na visokom 3. mjestu s 27 bodova.

Sljedećeg vikenda odgođenu utakmicu 5. kola u Malom Erjavcu odigrat će Zrinski Ozalj i Croatia ’78, dok će se  današnje odgođene utakmice  igrati tek na proljeće. U 2. ŽNL jučer je odigrana samo jedna zaostala utakmica. Kupa je na domaćem terenu svladala Vrlovku s visokih 4:0, a u navedenoj ligi prvak je Mrežnica.