KABA

Otkrili smo što naši građani očekuju od Svjetskog prvenstva u Katru

Jučer je započelo Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. g. u Katru. U posve drugačijem periodu godine nego što smo navikli, ali naši se građani itekako vesele nastupu naših Vatrenih. Hrvatska nastupa u skupini F zajedno s Marokom, Kanadom i Belgijom. Prvu utakmicu odigrali su domaćin Katar i Ekvador u kojoj je slavio Ekvador rezultatom 0:2. Dalićevi dečki svoj prvi susret odigrat će u srijedu protiv Maroka, a evo što o cjelokupnom prvenstvu misle naši građani.

– Mislim da bi se moglo ostvariti da osvojimo prvenstvo. Dečki su u treningu. Dalić možda nije dobar kao Ćiro, ali posložit će on to ok. Vjerujem u Luku Modrića, rekao je Borna.

– Gledao sam otvorenje prvenstva. Vjerujem da ćemo proći skupinu. Imamo odličnu ekipu i jako dobre pojedince. Bez obzira na smjenu igrača, bit će to sve dobro, tvrdi Luka.

Starija populacija malo je drugačijih pogleda i prognoza za SP.

– Jučer sam gledao otvorenje. Nisam dovoljno pametan, ali mislim da najmanje možemo ponoviti scenarij iz 2018. godine. U srijedu ću utakmicu gledati kod kuma. Normalna stvar je u sportu da pomlađujemo momčad i dečki su dobri.

– Pratim prvenstvo. Doći ćemo do četvrtfinala jer su mnogi jači od nas – naročito 8 reprezentacija, 2 južnoafričke i 6 europskih. Englezi su puno jači od nas ali nadam se da ćemo ih pobijediti ako se sastanemo s njima. Teško da će ova mlada ekipa napraviti uspjeh, a najviše se očekuje od Perišića, Kramarića i Modrića.

Sudeći po komentarima, mišljenja su podvojena. Mladež vjeruje u uspjeh dok ljudi koji imaju veći staž u praćenju naše reprezentacije, smatraju da će Vatreni doći najdalje do četvrtfinala. No, lopta je okrugla, a nogomet nepredvidiv. Hrvatska igra u skupini gdje su suparnici poput Maroka i Kanade nezgodni, a Belgija je priča za sebe i ne slovi više kao reprezentacija koja na ovom izdanju prvenstva može dobiti status favorita. Sve u svemu, sretno Vatreni.