KABA

Lara Tuškan danas odlazi na Europsko prvenstvo na Maltu

Lara Tuškan, mlada članica Taekwondo kluba Prana i kadetska prvakinja Hrvatske, danas odlazi na Europsko prvenstvo koje će se održati na Malti od 25. do 28. studenog 2022. godine. O talentu i motivaciji Lare govore rezultati sami za sebe – bila je treća na prestižnom President Kupu, deveta na Svjetskom kadetskom prvenstvu te dva puta srebrna i jednom brončana na međunarodnim turnirima G2 ranga. Lara će uskoro napuniti tek 13 godina, a taekwondoom se bavi već 9 godina.

– Članicom kadetske reprezentacije postala sam ove godine. Lagano osjećam tremu uoči prvenstva. Pripremala sam se dovoljno dugo, a svaki dan treniram po dva puta. Uspijevam sve uskladiti, rekla je Lara Tuškan.

Trener Luka Vlašić pozitivnih je očekivanja i vjeruje da Lara može napraviti velik uspjeh s obzirom da je već u ovoj godini postigla doista zavidne rezultate za svoju izrazito mladu dob.

– Lara Tuškan danas odlazi u sastavu repezentacije na Maltu, a ja ću doći u subotu kako bih provjerio kakva je situacija i s njom odraditi borbe. Lara će se boriti u nedjelju po rasporedu. Iskreno, ona se priprema cijelu godinu i sad je već 11. mjesec. Pripremali smo se za razne G turnire, za svjetsko kadetsko prvenstvo koje je bilo u Bugarskoj i za prvenstvo Hrvatske. Sezona je bila dosta naporna, tvrdi trener Luka Vlašić.

Lara će na Mlati nastupiti u kategoriji KŽ -41 kg no bez obzira na plasman, velik je uspjeh karlovačkog sporta imati jedinu karlovačku predstavnicu hrvatske reprezentacije na tako prestižnom natjecanju.

– U njezinoj kategoriji natjecat će se 21 natjecateljica i velika većina njih postigla je u ovoj godini sjajne rezultate pa će sigurno biti teško. Nakon prvenstva ćemo imati još kratko treninge, 2 do 3 tjedna, a onda ćemo imati kratku pauzu oko Božića, izjavio je Vlašić.

Prošlog mjeseca Lara je osvojila srebro na G2 Montenegro Podgorica Openu u Crnoj Gori što su dodatna motivacija i vjetar u leđa za nastup na Malti.