• November 24, 2022
  • Andriana Baćurin
  • 0

Na prvenstvenoj utakmici 11. kola pionira između HNK Plaški i NK Mrežnica došlo je do incidenta zbog kojeg je morala intervenirati policija kao i Centar za socijalnu skrb. Prošlog tjedna Mrežnica je poslala priopćenje kojeg smo u cijelosti iznijeli, a nakon odluke Nogometnog saveza Karlovačke županije oglasio se i HNK Plaški. Klub se kažnjava prema članku 65. i članku 67. stavak 3. DP HNS-a novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna, a igrač Plaškog koji je fizički napao igrača Mrežnice kažnjava se prema članku 57. DP HNS-a zabranom igranja 12 prvenstvenih ili Kup utakmica. O svemu se oglasila i uprava HNK Plaški.

– S obzirom na to da smo proteklih dana svjedoci svakakvih natpisa i pravih izljeva mržnje prema našem nogometnom klubu pa čak i samom mjestu i stanovnicima Plaškog, dužni smo da se izjasnimo po tom pitanju. Odmah na početku želimo napomenuti da osuđujemo bilo kakvu vrstu nasilja pa isto tako i ovaj ispad našeg igrača, odnosno, tog dana gledatelja zbog suspenzije koju je dobio zbog 3 žuta kartona. U ime cijelog kluba HNK Plaški, upućujemo iskrene isprike mladom dječaku i nogometašu te svim ostalima koji su doživjeli neku vrstu straha. Počinitelj je do daljnjega pod suspenzijom. Moramo napomenuti da većina članova kluba koji su ujedno i igrači selekcije seniora, nisu bili u mogućnosti biti prisutni na ovoj utakmici zbog igranja zaostale utakmice u Kamanju protiv NK Vrlovka. Iz toga razloga trener naše selekcije je bio sam sa dečkima i utakmica je prošla u najboljem redu, fer i korektnoj igri u kojoj su naši dečki slavili rezultatom 5:1. Nakon zadnjeg zvižduka je došlo do nažalost spomenutog incidenta, rekli su iz HNK Plaški.

Iz Plaškog navode da ne opravdavaju počinitelja i kažnjen je od strane kluba. Ipak, postavili su brojna pitanja.

– Postavlja se pitanje zašto je ciljano napadnut samo jedan igrač? Zašto nitko drugi od igrača i navijača kluba NK Mrežnica nije napadnut? Zašto nitko drugi od naših igrača nije nikoga napao? Nego je jedna jedina osoba napala samo jednog igrača, kapetana Mrežnice. Nitko se ne pita je li kapetan gostujuće momčadi vrijeđao ili dao povoda za ovakav ispad? Ne opravdavamo ni lupanje po zidovima, niti psovanje, ali nismo jednom doživjeli da mnogi na takav ili sličan način slave pobjedu. Pisanje o sakupljanju kamenja i palica su gluposti koje i sam delegat može potvrditi. Zanima nas na koji je to način dotični gospodin Lauš zaključio da naši igrači igraju pod opojnim sredstvima i tako opijeni pobjedili su utakmicu sa 4 gola razlike. Smatramo da je ovo dio klevete kao i navođenje nekih prijašnjih incidenata. Spominju se i druge dvije selekcije, a radi se o selekciji starijih pionira. Spominje se seniorska utakmica koja se igrala prošle godine u kojoj, ako je itko bio oštećen, to je HNK PLAŠKI, a vjerujemo da bi i podosta protivničkih igrača to i potvrdila. Nadalje, kada bismo pisali sve što se nama događa kad idemo u goste, mi bismo svaku drugu – treću utakmicu morali zvati policiju, pisati dopise, pljuvati po drugim klubovima… Koliko smo puta doživjeli da se isti ovi naši dečki vrijeđaju i pljuju? Uglavnom su to nacionalističke uvrede na račun Srba,Hrvata,Muslimana, tvrde iz Plaškog.

Uprava Plaškog u svom se priopćenju dotakla i gostujućih utakmica u Zvečaju kad je domaćin Mrežnica.

– Kada je Plaški gostovao kod Mrežnice, gostujući “navijači” psuju u**ašku i č***ičku mater istoj ovoj djeci te ih je isto bilo strah nakon utakmice otići kući. Ali, nismo zvali policiju i izmišljali razno razne priče samo kako bismo iznijeli u medije. Nismo zvali policiju kada je jedan naš igrač fizički napadnut na jednom drugom gostovanju. Nismo zvali policiju kada smo također na jednom gostovanju izvrijeđani na najgore moguće načine . Zašto nismo? Pa zato što pojedinac i pojedini ispadi ne čine klub. Zato što ne želimo da se zbog pojedinca ili pojedinih ispada narušavaju odnosi između klubova za koje vjerujemo da uče svu djecu najboljem što mogu, odgajaju tu djecu i usmjeravaju na sportsko – natjecateljski duh. Nismo iznosili u javnost nikakve budalaštine i laži nego smo tražili riješenja i ovakve situacije riješavali na normalniji način. Nismo nikoga razapinjali po medijima, a vi ste to očito jedva dočekali. Svi znamo da svako mjesto ima izuzetaka pa tako i u Plaškom, ali to nije i ne može biti okvir da se cijelo mjesto i svi njegovi žitelji osuđuju i etiketiraju kao budale, idioti, divljaci,neandertalci, drogeraši, ustaše, četnici… Plaški je predivno mjesto za život u kojem živi i radi jako puno vrijednih i poštenih ljudi koji su svatko iz svog razloga bili, došli i ostali u Plaškom . I zato se nemojte bojati niti Plaškog niti kluba HNK Plaški te širiti atmosferu općeg linča kakvu smo proteklih dana vidjeli na društvenim mrežama. Trudimo se i radimo sa djecom i mladima iz srednjih i nižih socijalnih skupina. I upravo preko sporta pokušavamo usaditi red, rad i disciplinu. A i sama tablica starijih pionira govori koliko se dobro i kvalitetno radi sa djecom te još jednom čestitimo našim dečkima na tituli jesenskog prvaka, objasnili su iz Plaškog.