KABA

U subotu 5. Žabica Kup u organizaciji Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac

U Školskoj sportskoj dvorani “Mihajlo Prezelj – Mitila” na Dubovcu ove subote održat će se 5. Žabica Kup kojeg organizira Gimnastički klub Sokol Karlovac. Na natjecanju se očekuje oko 480 natjecatelja iz ukupno 22 gimnastičkih klubova, sportskih udruga i Školskih športskih saveza iz Republike Hrvatske. Natječu se djeca od vrtićkog pa sve do srednjoškolskog uzrasta.

– Cilj ovakvog natjecanja je da mladi gimnastičari i gimnastičarke osjete natjecateljsku atmosferu, pokažu što su naučili tijekom treninga u svojim klubovima i školama, a za neke će to biti i prvo natjecateljsko iskustvo u životu. Na natjecanju nastupaju samo vježbači koji do sada nisu nastupili u nekim od natjecateljskih programa Hrvatskog gimnastičkog saveza, javljaju iz GK Sokol.

Zadnji Žabica Kup održan je 2019. godine nakon čega je uslijedila pauza od 2 godine zbog pandemije COVID-a. S obzirom na veliki broj prijavljenih sudionika natjecanje će se održati u tri natjecateljska turnusa, a natjecanje će trajati tijekom cijelog dana. Nakon natjecanja prvog turnusa predviđeno je otvorenje natjecanja oko 11:50 sati.

– Na otvorenju bi nam se trebale pridružiti i ravnateljica OŠ Dubovac, Irmelina Sablić, predstavnici Grada Karlovca i Karlovačke športske zajednice te predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, Marijo Možnik, najavljuju iz Sokola.