KABA

Stanje sigurnosti u Karlovačkoj županiji povoljno, ali načelnik PU karlovačke Darko Car upozorio na porast kaznenih djela i prometnih nesreća – Poginulo je 12 osoba

– Opće stanje sigurnosti na području PU karlovačke u prvih 10 mjeseci ove godine je izuzetno povoljno i stabilno. Nismo imali većih sigurnosnih ugroza koje bi stvorili percepciju nesigurnosti građana, izjavio je načelnik PU karlovačke Darko Car, govoreći danas pred županijskim vijećnicima o stanju sigurnosti u Karlovačkoj županiji.

Naveo je da policija u tom periodu zabilježila 1.566 kaznenih, što je 37,2 posto više nego u 10 mjeseci prošle godine, ali i da je njihova razriješenost 7,2 posto veća nego lani. Ukupna razriješenost kaznenih dijela je 86,3 posto, što je, ocijenio je, izuzetno visoka razriješenost.

Upozorio je i na sve veći problem šumskih krađa.

– U nekim slučajevima one graniče s pustošenjem šuma. One su nam jedan od prioriteta i pozivam nadležne inspekcije i druge institucije da ovakav oblik kriminaliteta zajednički spriječimo, pozvao je Car.

Govoreći o prometnim nesrećama, naveo je da ih je 5,5 posto više nego prošle godine, odnosno, 750. Na žalost, u njima je smrtno stradalo 12 osoba, četiri više nego u istom periodu prošle godine.

Darko Car

– 270 je bilo lakim tjelesnim ozljedama, 92 s teškim, a s materijalnom štetom 479 prometnih nesreća. To su dosta velike brojke, ne bih rekao zabrinjavajuće, ali o njima treba voditi brigu i svakako ih prevenirati. Zato ovoj problematici pristupamo i u preventivnom i represivnom smislu, kazao je Car.