KABA

Karlovačka bolnica i “anonimka”najčešća tema vijećničkih pitanja, Antica: Izneseno nije točno ni u najmanjem dijelu i nije slika onoga što Bolnica radi

– U toj anonimnoj prijavi i objavi u medijima izneseni podaci nisu točni niti u najmanjem dijelu i nije slika onoga što Uprava bolnice i svi djelatnici rade i s kojom svrhom, izjavio je Nikša Antica, ravnatelj Opće bolnice Karlovac, odgovarajući na vijećnička pitanja na današnjem Aktualcu Županijske skupština.

Bolnica i stanje u njoj, te anonimno pismo koje je nedavno stiglo u javnost i tvrdnje iznesene u njemu, bili su tema pitanja niza županijskih vijećnika, od HDZ-ovih do oporbenih, a Antica je, u podužem odgovoru – zbog kojeg ga je upozorio i predsjednik Vlado Jelkovac – odbacio sve prozivke iz “anonimke” i nazvao to pismo pamfletom.

– Riječ o potpunim konstrukcijama. Poruke su neistinite i potpuno senzacionalističke, a izazvale su nesigurnost i frustriranost kod djelatnika i pacijenata, kazao je Antica.

Naveo je i da ova uprava plaća prekovremene sate, rekao da je dat nalog svim odjelima da u okviru naručivanja povećavaju dnevni broj naručenih pacijenata i u ambulante i polikliniku kako bi se pokušale smanjiti liste čekanja,

– Radimo u okviru sredstava, raspoloživog stručnog i kadrovskog potencijala koje bolnica, a ima ga dovoljno da na svim pozicijama budu odgovorni ljudi koji to mogu raditi, poručio je Antica.