KABA

Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije otvorila izložbu svojih božićnih radova

Vrijedni članovi Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije tjednima su izrađivali božićne ukrase, a posebnu kreativnost i trud prikazali su kroz svoje adventske vijence koje će pokloniti svojim prijateljima.

– Naša udruga već tradicionalno organizira izložbu ručnih radova u udruzi pa smo i ove godine učinili isto da zajednički uđemo u vrijeme Adventa. Naši vijenci sastoje se većinom od prirodnih materijala, ali kupimo i dio ukrasa kako bismo pratili modu, rekla je Anđa Perak, predsjednica udruge.

Prvu adventsku svijeću upalila je županica Karlovačke županije, Martina Furdek Hajdin.

– Tijekom godine se puno susrećemo. U studenom, nažalost, i puno češće zato što se sjećamo onih trenutaka koji su za našu Domovinu i naš kraj možda bili i najteži. To je 1991. godina i uvijek kažem da se dug poginulom ne može vratiti niti mi možemo osjetiti tugu i bol za vas kojima netko nedostaje. Međutim, dužni smo biti zahvalni što radimo u miru i slobodi, a ovi trenutci kada ispraćamo studeni i ulazimo u adventsko vrijeme, nastupa ono vrijeme intenzivnije molitve, mir i novih nada, obratila se svim prisutnima Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije koja je pohvalila trud članova udruge.

Svoje oduševljenje radovima nije krila niti Draženka Sila Ljubenko, gradska pročelnica.

– Svaka vam čast. Zaista, ovo što su vaše vrijedne ruke i vaša vrijedna srca napravila doista je umjetnost. U ovo predblagdansko vrijeme svi imamo pravo veseliti se, biti radosni, ispunjeni zajedništvom, obiteljima i svime što krasi te obilježava naše božićne blagdane. Svatko od nas je u svom životu nekoga izgubio i blagdani su uvijek ti dani kada se na poseban način sjetimo naših najmilijih. Zato, usudim se reći, da i ove blagdane trebamo biti okrunjeni ponosom na sve naše najmilije, ponosom na sve nas koji smo tu i zaista, od srca ističem, da smo ponosni na sve vas koji ovo vrijeme živite na ovaj način, istaknula je Draženka Sila Ljubenko, gradska pročelnica.

Dugi niz godina Udruga obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije surađuje s Udrugom roditelja poginulih branitelja, a njeni članovi nisu propustili niti ovo otvorenje izložbe.

– Uvijek se rado odazovem među ove svoje žene. Lijepo surađujemo, a tako ćemo i dalje. Ja stvarno ovdje kad dođem, osjećam se da sam baš došla među svoje. Najbitnije od svega je to druženje. Svaka čast i od srca vam svima čestitam na ovim radovima, izjavila je Marija Pavičić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja.

Na otvorenju izložbe prisustvovali su još Tomislav Bosiljevac, pater Vlado Mustač, Igor Majetić, Srđan Fot, Ivan Kolenc i Nikola Butorac kao i mnogi članovi navedene udruge.