KABA

Najstarija korisnica Centra za beskućnike, baka Kata, proslavila 90. rođendan

Najstarija korisnica Centra za beskućnike na lokalnoj i nacionalnoj razini, baka Katarina, proslavila je danas svoj 90. rođendan, a razloga za slavlje je bilo još jer je i njen imendan. Tom je prigodom Udruga Milosrđe pripremila Katarina zabavu. Kako živjeti dugovječan život, Kata poručuje ovo:

Umjerno živjeti, ne se sekirati. Što ne ide danas, ići će sutra, treba držati svoj ritual život. Čim dan osvane treba planirati što ćete sve raditi, ne treba ići ništa na silu. Na snagu i na silu ništa ne ide, samo prolaze razgovor i lijepe riječi, rekla je baka Katarina.

U Centru je već 12 godina, lijepo joj je onda, kroz cijeli dan ima aktivnosti.

-Šivam, pletem, čitam novine. Pospremim sobu i napravim si jelo. To je moj ritual života. Dobro mi je zdravlje, kod čitanja mi ne trebaju naočale.

Baka Kata živi skromno. O svom životu ne govori puno, teško joj je bilo odrastati jer je kao mlada djevojka ostala bez oca, život joj je dao brojne borbe, a jedno je vrijeme radila kao kuharica u jednom poznatom zagrebačkom hotelu. Na koncu život ju je odveo na Gazu, u Centar za beskućnike, da ondje u krugu dobrih ljudi provede starost.