KABA

HRK Karlovac s 10 golova razlike do pobjede protiv Arene – Pule

Odigrano je 9. kolo 1. HRL Jug u kojoj su rukometaši Karlovca ugostili momčad Arene – Pule. Tatjana Rašić na raspolaganju je imala sljedeće igrače: 1 Kajba, 4 Balen, 5 Capan, 8 Janjanin, 9 Poljak, 11 Benić, 13 Frketić, 16 Loparac, 18 Bačić, 19 Hrvojević, 21 Mrljak, 23 Kojčin, 25 Rukavina, 27 Stipetić J., 33 Stipetić D. i 44 Smojver Dominik, dok je Velimir Tomašev u sastav stavio: 1 Pintarić, 2 Ćurić, 3 Srdarević, 4 Milutinović, 5 Brečević, 7 Ćopić, 8 Kosanović, 10 Moslavac, 14 Mikuličić, 16 Badurina, 18 Hichri, 20 Petrović, 23 Jaman, 27 Krajcar, 30 Popović i 40 Tojčić.

Karlovčani su upisali dobar ulazak u utakmicu i do 11. minute vodili rezultatom 7:3 nakon čega su malo popustili, a gosti iskoristili svoje šanse i smanjili na 9:8. Ipak, karlovački rukometaši nisu se dali i na poluvrijeme otišli rezultatom 16:9 čime su potvrdili da će i nastavak drugog dijela susreta biti naklonjen njima. Vrlo dobro raspoložen bio je i karlovački varatar Kajba koji je upisao čak 16 obrana. Utakmica je završila rezultatom 29:19 čime su potvrdili zašto su i dalje vodeći na tablici.

– Očekivana pobjeda. Vidjeli smo da su tvrdi. Nisu gubili s puno razlike niti jednu utakmicu no riješili smo i to danas. Svi smo dobili svoju priliku i dali najbolje od sebe. Kao i svaku utakmicu, protiv Rudara u idućem kolu idemo na pobjedu, rekao je Fran Balen, HRK Karlovac.

Najučinkovitiji strijelci Karlovca s 4 pogotka bili su Mrljak, Bačić, Rukavina i Dominik Smojver dok su po 3 pogotka postigli Capan i Benić. U strijelce su se po dva puta upisali Hrvojević, Stipetić J. i Stipetić D. dok je jedan pogodak upisao Balen. Kod gostiju najbolji strijelac bio je Brečević s 4 pogotka, zatim Moslavac i Jaman s 3 pogotka, a po dva pogotka postigli su Ćurić, Mikuličić i Petrović. Protivničku mrežu zatresli su i Pintarić, Srdarević i Krajcar.

– Oni su nezasluženo ispali prošle sezone iz Premijerke i nadam se da će se vratiti gore. To zaslužuju. Dobri su. Došli smo pokušati im uzeti bodove no nema tu danas bodova za nas. U svakom susretu idemo na glavu. Neke utakmice smo izgubili koje nismo trebali. Sad svaku utakmicu moramo ići 100%, tvrdi Saša Petrović, RK Arena – Pula.

U idućem 10. kolu Karlovčani odlaze u goste k Rudaru, a Arena – Pula igra kod kuće protiv Kozale.