KABA

Održana izborna skupština Karlovačkog počasnog voda- izabran novi predsjednik

Karlovački počasni vod održao je izbornu skupštinu na kojoj je izabran novi predsjednik Filip Pavičić na mandat od četiri godine. Sada broje 23 člana. Dopredsjednik voda Dubravko Halovanić kazao nam je kakve su sve aktivnosti provodili tijekom godine s ciljem očuvanja sjećanja na Domovinski rat.

– Imali smo 8 raznoraznih aktivnosti koje su bile većeg karaktera. Radi se o izložbama. Inače u ove četiri godine je bilo 19 takvih aktivnosti. Organiziramo ih povodom različitih obljetnica kada se obilježavaju značajni datumi iz Domovinskog rata, kazao je Halovanić.

Ove godine aktivnosti su bile u smanjenom obujmu zbog pandemije, sudjelovali su samo najaktivniji članovi. Ovakve je aktivnosti važno provoditi jer uz njih živi sjećanje na Domovinski rat, a mlade se educira o zbivanjima ’90.-ih. Osim u Karlovačkoj županiji, Karlovački počasni vod sudjeluje i na aktivnostima u drugim gradovima. Imaju dobru suradnju s Oldtimer klubom Zlatni kotač iz Zagreba te s Društvom za numizmatiku i militarije u Kastvu u Rijeci.

Iza Karlovačkog počasnog voda stoji 16 godina neprekidnog rada i zalaganja kroz različite već navedene aktivnosti.