KABA

U sinoćnjoj prometnoj nesreći u Karlovcu teško ozlijeđen biciklist

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira, u Karlovcu i dvije prometne nesreće od kojih jedna s materijalnom štetom i jedna s teško ozlijeđenom osobom.

Sinoć u 20,57 sati u Karlovcu u ulici Kralja Zvonimira dogodila se prometna nesreća na slijedeći način: Dijete starosti 13 godina upravljalo je biciklom i kretalo se pješačkim nogostupom uz zapadni rub kolnika ulice Kralja Zvonimira. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza kod kbr. 3 u navedenoj ulici preko kojeg nije označena biciklistička staza nije zaustavio bicikl i gurao ga kao pješak, već je nastavio vožnju biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza prelazeći na suprotnu stranu kolnika uslijed čega je s biciklom udario u prednji dio osobnog automobila karlovačkih registracijskih oznaka s kojim je upravljala 57-godišnjakinja i u tom trenutku je skretala iz ulice Kralja Zvonimira u ulicu Kralja Petra Krešimira IV. Uslijed udara u osobni automobil dijete je zajedno s biciklom palo na kolnik i tom prilikom je zadobilo teške tjelesne ozljede i zadržano je na liječenju u zdravstvenoj ustanovi. U trenutku prometne nesreće dijete nije na glavi nosilo zaštitnu kacigu kao niti reflektirajući prsluk. Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi izvješće o događaju, poručili su iz PU karlovačke.

Policijski službenici noćas su u Dugoj Resi utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,79 promila upravlja 38-godišnjakinja. Vozačica je isključena iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena u posebne prostorije policije te će biti sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.