KABA

Povodom 130. rođendana Zorin doma održan svečani koncert ‘Zora i gosti’

Prvo hrvatskog pjevačko društvo ‘Zora’ uz vodstvo dirigentice i pjevačice Radmile Bocek pripremilo je svečani koncert na kojem su izveli skladbe autora Branka Starca, Radmilinog mentora koji je već pisao skladbe za Zoru.

– Odlučili smo mu se zahvaliti na ovaj način. Ne treba čekati. Najstrašnije je kad netko ode, napusti nas i onda mu se nad grobom pričaju hvalospjevi. Ajmo se čovjeku zahvaliti dok je živ. Mentor je i meni posvetio nekoliko pjesama pa uz dirigiranje i pjevam, kazala je Bocek.

Sljedeće godine PHPD Zora slavi 165. obljetnicu i 15 godina otkako je Radmila Bocek na čelu društva.

– Biti na čelu Zore za mene znači čast, jedna velika odgovornost i jedna velika radost. Meni je radost raditi s mladim ljudima, dragim ljudima koji žele raditi i učiti, koji vole svoj grad i Zoru i koji cijene tradiciju koju mi nastavljamo, istaknula je Bocek.

U Zori je sada 30-ak članova, članove uvijek primaju, a dobrodošao je svatko tko ima sluha.

Članovi Zore sastaju se dva puta tjedno, utorkom i petkom po dva sata, od 19:30 sati kada imaju probe. Pred nastupe sastaju se i češće.

Uz Zoru, na svečanom koncertu nastupio je i gostujući Mješoviti pjevački zbor „Panis Angelicus“ s dirigentom Tomislavom Čekoljem.

Sljedeći nastup koji PHPD Zora ima je 4. prosinca u Domu HV-a kada gostuju na velikoj obljetnici Karlovačkog tamburaškog orkestra. Nastupit će i na karlovačkom adventu 23. prosinca u Glazbenom paviljonu.