KABA

SDP o nogostupu u Hrnetiću: Ekipa u Gradu ne radi i nema viziju kako utrošiti novac građana

U sklopu projekta Aglomeracije nisu napravljena poboljšanja na komunalnoj infrastrukturi, naročito gdje već duže vrijeme postoje projekti i građevinske dozvole, smatra SDP Karlovac.

Kako tvrde, za naselje Hrnetić Novaki postoji projekt izrađen 2017. godine kojim bi, osim nogostupa bila riješena i oborinska odvodnja te javna rasvjeta.

-Za velike projekte koji se trenutno provode u Gradu Karlovcu kao što je projekt “Aglomeracije” povućena su značajna sredstva iz EU i Grada Karlovca. Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava i financiranju za projekt “Aglomeracije” vrijedan je 413 milijuna kuna. Bespovratna sredstva iz EU su u iznosu od 227 milijuna kuna. Međutim, postavlja se pitanje zašto u okviru ovih projekata nisu rađena i dodatna poboljšanja na infrastrukturi. Nogostup Hrnetić-Novaki je projekt koji postoji još od 2017. godine i ima sve potrebne dozvole. Ljudi se boje pustiti svoju djecu na ulicu. Grad Karlovac se hvali niskom zaduženošću, pa zašto se nije mogao za građane ovog dijela grada osigurati nogostup. Napominje da će se ovu srijedu na Gradskom vijeću biti tema treći rebalans proračuna Grada Karlovac koji se smanjuje za 120 milijuna kuna. Ekipa u Gradu ne radi i  nema viziju kako utrošiti novac građana, govori Dragica Malović predsjednica Gradske organizacije SDP-a Karlovac i gradska vijećnica.

Njen stranački kolega Dario Janković mišljenja je kako se ni u drugim dijelovima grada ništa ne radi zbog izostanka planiranja.

-Projekt “Aglomeracije” nije od jučer i uz njega su se mogla napraviti poboljšanja. Projekt koji stoji od 2017 godine, ako se nije napravio u pet godina, neće ni u sljedećih toliko. Istovremeno u Gradu varćaju pare, prenose viškove i hvale se s niskom zaduženosti,a posao nije napravljen. Ni u drugim dijelovima grada se ništa ne događa, zato što se nije brižljivo planirano.