KABA

FOTO Budući medicinari obilježili Movember – sugrađane informirali o zdravlju muškaraca i darovali im balzam koji su stvorili

Mjesec muškog zdravlja, Movember, učenici 3. i 4. razreda Medicinske škole, zajedno s mentorima, obilježili su akcijom u kojoj su sugrađane informirali o zdravlju muškaraca, prekontrolirali im tlak, podijelili letke, te darovali balzam za njegu brade i brkova koji su sami izradili.

– Učenici su s mentoricama Ivanom Crevar, Marinom Luketić, Miom Mariom Teskera i Ines Čiča tijekom akcije provodili edukaciju sugrađana o prevenciji “muških bolesti” kroz informativne letke i brošure. Cilj akcije bilo je prevencija i rano otkrivanje karcinoma prostate i testisa kao i prevencija psihičkih bolesti i samoubojstva kod muškaraca. Tom prigodom učenici 3.c razreda smjera farmaceutski tehničar pod mentorstvom nastavnika Ivana Duke izradili su balzam za njegu brade i brkova. Muški balzam i mnoge druge darove poklonili smo našim sugrađanima kako bi obilježili njihov mjesec. Mjesec osvješćivanja brige o zdravlju muškaraca. U tijeku akcije provedeno je mjerenje krvnog tlaka i istraživanje o informiranosti muškaraca o “muškim bolestima”, kazali su iz Medicinska škole Karlovac.