KABA

Veslački klub Karlovac uskoro će imati dva nova trenera

Tihomir Jarnjević i Branislav Romčević iz Veslačkog kluba Karlovac već neko vrijeme pohađaju Program osposobljavanja za poslove trenera veslanja koji organizira Hrvatska olimpijska akademija u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom.

-Program osposobljavanja je poprilično zahtjevan, ima vrlo gust raspored i provodi se redovitom i konzultativno-instruktivnom nastavom u trajanju od 304 sata. Teorijski dio programa traje 121 sat, vježbe 63 sata, a praktična nastava 120 sati. Program je ujedno usklađen i izrađen prema smjernicama Međunarodnog veslačkog saveza-FISA Development Programme, kažu nam iz kluba.

Veslači su zajedno s hokejašima u nastavi koja se tiče općeg dijela, a kako su nam rekli Jarnjević i Romčević, nastavu pohađa trenutno pedesetak polaznika.

-Atmosfera na nastavi je odlična, nastava je interaktivna te je izuzetno zanimljivo. U veslačkom sportu i na razini države postoji izražena potreba za stručnim kadrovima za trenerske poslove, pa ni Karlovac nije tu izuzetak. Na organizaciju ovog školovanja dugo se čekalo zbog razloga koji su van moći Veslačkog kluba Karlovac i ovisili su o nacionalnoj razini.

Uz ekipu iz VK Karlovac, jedan od polaznika je i Juraj Rudar iz starijeg karlovačkog kluba VK Korana.