KABA

Stanovnik Karlovačke županije, prosječno, zarađuje 7.466 kuna – Veće plaće imaju samo tri županije u zemlji

Stanovnik Karlovačke županije dobiva prosječnu mjesečnu plaću od 7.466 kuna.

Pokazuju to podaci Državnog zavoda za statistiku o prosječnoj mjesečnoj isplaćenoj neto plaći po zaposlenome u pravnim osobama po županijama za treće tromjesečje 2022.

Po njima, prosječna plaća u Karlovačkoj županiji i dalje je nešto niža od državnog prosjeka, ali viša nego li u 16 županija u zemlji, a niža od plaća u samo tri županije.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 8.968 kuna, slijedi Zagrebačka županija, sa 7.726 kuna, na trećem mjestu je Primorsko-goranska županija sa 7.631 kunom, a četvrta Karlovačka županija.

Najniža prosječna neto plaća je u Virovitičko-podravskoj županiji, 6.577 kuna, predzadnja po iznosu neto plaća je Vukovarsko-srijemska županija sa 6.697 kuna, a treća odozada Brodsko-posavka županija, u kojoj je neto plaća 6.746 kuna.

U odnosu na isti period lani, prosječne neto plaće u Hrvatskoj su rasle 7,5 posto; u Karlovačkoj županiji i više, 8,8 posto.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za treće tromjesečje ove godine bila je u Gradu Zagrebu, 12.702 kune, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, 8.621 kunu, dok je u Karlovačkoj županiji ona iznosila 9.933 kune, što je 9,6 posto više nego u istom periodu prošle godine.