KABA

Školarke Karlovca upisale prvu domaću pobjedu ove jeseni – u posljednjem kolu slavile protiv Senie rezultatom 32:24

Odigrano je 11. kolo 2. hrvatske rukometne lige Zapad u kojoj su rukometašice Škole Karlovac upisale pobjedu protiv Senije iz Senja rezultatom 32:24. Posljednji je ovo susret ove jeseni, a pred Školarkama je težak zadatak u drugom dijelu sezone jer ovo im je jedina domaća pobjeda ove jeseni. Sam početak utakmice dao je naslutiti da će Školarke slaviti, a do 20. minute susreta imale su prednost od 8 pogodaka. Na odmor su otišle rezultatom 19:9 u svoju korist dok su u 39. minuti imale prednost od 12 pogodaka kod rezultata 24:12. Pred kraj susreta, svoje minute dobile su i igračice s klupe pa su Senjanke uspjele smanjiti rezultat na 29:23 ali Školarke su svejedno upisale pobjedu rezultatom 32:24.

– Nadale smo se pobjedi i vjerovale smo da mi to možemo. Odigrale smo obranu puno bolje nego u utakmicama do sada. Napokon smo pokazale to zajedništvo. Imale smo manje tehničkih greški i zadovoljna sam utakmicom. Slijede nam pripreme da nam drugi dio sezone bude bolji nego ovaj, rekla je Patricija Keča, ŠR Karlovac.

Na cjelokupni jesenski dio osvrnula se igračica Marija Kusanić.

– Ja sam zadovoljna utakmicom. U prvom poluvremenu lijepo smo krenule i otvorile igru. Stvorile smo dobru obranu i disciplinirane napade iz čega je vidljiv konačni rezultat. Na početku sezone očekivale smo vrh tablice s obzirom da smo stvarno individualne sve odlične igračice. Eto, nekako se nije to uspjelo ostvariti ali i dalje imamo drugi dio sezone koji bi trebao biti bolji ako nastavimo rad ovim tempom i posložimo se u glavama, tvrdi Marija Kusanić, ŠR Karlovac.

Najviše pogodaka postigla je Marija Kusanić, njih 10. Slijedi Kristina Vuković s 8, zatim Petra Bačić s 5 pogodaka, Petra Medved s 4 pogotka dok je Lucija Stepić upisala 2 pogotka. Po 1 pogodak postigle su Nensi Peretić, Mia Nose i Tihana Razumić. Istaknula se i golmanica Patricija Keča sa 16 obrana. Kod gostiju je najbolja bila Sara Svast s 9 pogodaka, zatim Katia Skokandić i Iva Stanić s 3 pogotka, a po 2 pogotka upisale su Tamara Komadina, Marija Šolić i Lucija Šolić. Po jedan pogodak postigle su Patricia Lekaj, Ivana Samardžić i Nika Cvjetičanin.

– Očekivale smo svakako tvrdu utakmicu. Znale smo gdje dolazimo. Obje ekipe su pri kraju tablice. Znale smo da će biti jako teška utakmica i očekivale smo nekakve šanse za bodove. Mi smo, s obzirom na naše stanje u ekipi, odnosno, na broj treninga koliko ih imamo svi skupa jer nismo sve iz Senja, zadovoljne utakmicom. Dobro je čak i izgledalo, izjavila je Sara Svast, ŽRK Senia.

S ovom pobjedom, Školarke su ovu polusezonu završile na 9. mjestu sa 6 bodova, 3 pobjede i 8 poraza dok su Senjanke završile 10. od ukupno 12 klubova s 2 pobjede, 1 neriješenim susretom, 8 poraza i 5 bodova.