KABA

U atriju Veleučilišta u Karlovcu upaljena druga adventska svijeća – KUD Sv. Antun Pokupska dolina i Dječji vrtić Karlovac uveličali obred

Na vrata je pokucalo mnogima najljepše doba godine kojem se jednako vesele i djeca i odrasli. Večeras je u atriju Veleučilišta u Karlovcu upaljena druga adventska svijeća koja nosi naziv “pomirilica” ili “betlehemska”, a označava mir.

U današnje vrijeme, reklo bi se, uz ljubavi najviše nedostaje mira. Žurimo, letimo i sve bismo željeli odraditi na brzinu ne mareći za druge, a mnogi u cijelom vrtlogu zaborave i na sami sebe. Željeno stanje mira teško je postići jer došlo je vrijeme kad je narod opterećen stvarima koje su najčešće posve nebitne.

Adventski vijenac ima čudesno značenje. Krug vijenca, s obzirom da nema niti početak niti kraj, simbolizira Božju vječnost, besmrtnost duše i novi, vječni život.

Članice KUD-a Sv. Antun Pokupska dolina svojim su izvedbama raznih pjesama upriličile paljenje ove svijeće, a posebnu radost donijela su djeca iz skupine Baloni koji pripadaju Dječjem vrtiću Karlovac.

Nakon samog obreda, održana je sveta misa.