Davne 1947. godine osnovan je Karlovački tamburaški orkestar koji djeluje na očuvanju i njegovanju tamburaške glazbe u gradu Karlovcu i cijeloj Hrvatskoj. Orkestar surađuje s nizom kulturno umjetničkih društava grada Karlovca i Karlovačke županije kojima pomaže u realizaciji njihovih aktivnosti i programa u smislu edukacije članova, posudbe osnovnih sredstava kao i zajedničkih nastupa.

Večaras je održan veliki gala koncert u Domu OSRH Zrinski u Karlovcu povodom 75. rođendan orkestra.

 Zbilja mi je čast biti predsjednicom udruge koje ima tako velik i značajan rođendan. Sami smo dali naziv “gala koncert” jer smo po prvi put spojili film, glazbu, glumu, svjetlosne efekte, folklor i zbor, s ponosom je rekla Sandra Toth, predsjednica Karlovačkog tamburaškog orkestra.

Ovu tamburašku večer svojim su izvedbama uljepšali pjevačko društvo “Zora”, folklorna družina “Vuge”, folklorni ansambl “Matija Gubec”, kao i Stanko Šarić, Tomislav Božičević, Ivan Šimatović, Tomislav Pogačić te Marijan Monić. Dodatnu čar na pozornicu donijeli su glumci iz gradskog kazališta “Zorin dom” koji su stvorili dašak humora kroz svoje izvedbe.

– Ludilo, sve je puno. Baš sam jako zadovoljan odazivom publike. Zadnji put kad smo Eva i ja bili tu na koncertu “Jak kao Jakov” također sam pjevao Oliverove pjesme koje ću izvesti i večeras, izjavio je Marijan Monić, poznati karlovački pjevač koji je nastupio zajedno sa svojom kćeri Evom.

U predvorju Doma OSRH Zrinski svi posjetitelji mogli su uživati u izložbi “Karlovački tamburaški vremeplov”.