KABA

Karlovačka oporba bojkotira sjednicu Predsjedništva Gradskog vijeća i poručuje: Bahatost HDZ-a je konstanta

Oporbeni vijećnici su već neko vrijeme frustrirani radom Gradskog vijeća, a sve je kulminiralo na posljednjoj održanoj, kada su pale i teške riječi te su se prekidala pitanja i kritike oporbe.

-Na posljednjoj smo sjednici svjedočili neviđenoj bahatosti i poništavanju svega onoga što smo kao oporba htjeli reći, i to ne HDZ-u, Damiru Mandiću ili Marinu Svetiću, već građanima Karlovca. Ponašanje Damira Mandića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća bilo je ispod svake razine. Nije da na njegovo dociranje i dugačke govore u kojima puno kaže, a ne kaže ništa, mi vijećnici nismo naučeni, rekla je predsjednica kluba SDP-HSS-NL Davora Petračića Dragica Malović.

Na posljednjoj sjednici GV-a gradonačelnik je, kako ističe oporba, uvrijedio gradske vijećnike Tomislava Novaka, Dražena Cukinu i Anu Matan. Odnosno, Cukini je upućena riječ kozer, a Matan je bila prekinuta kada je spomenula riječ partija.

-Ovakvom ponašanju vladajućih u parlamentima svjedočimo od Sabora pa do najnižih instanci. Jedina konstanta je bahaćenje HDZ-a i tumačenje nama svima kao da su pobrali svu pamet svijeta, dodaje Dragica Malović.

Oproba navodi još nekoliko stavki sjednica koje nisu u skladu s parlamentarnim sustavom.

-Osovina Mandić-Svetić-Mamić , uz pomoć svojih odanih i poslušnih partnera, Domovinskog pokreta i stranke umirovljenika, počela je prekidati vijećnice i vijećnike i zaustavljati rasprave čim krenu u smjeru u koji njima ne paše. Rasprava se po Poslovniku može prekinuti po grubom vrijeđanju osobe, rekao je predsjednik kluba Možemo i Nove ljevice Dobriša Adamec.

Raspravu o već poznatim temama i problemima u gradu, oporba tumači strahom od njihovih pitanja i kako je sve poduzeto da Aktualni sat prođe bez njihovih pitanja i kritike. Po određenom Aktualnom satu samo pet vijećnika može postaviti pitanja, a prije je bilo pravilo da Aktualac traje dok se ne iscrpe sva pitanja prijavljenih vijećnika.