Velik broj ljudi, vojnika, policijskih službenika, obitelji i prijatelja ispratilo je jednog od najvećih hrvatskih generala, Pavla Miljavca. Na groblju u Novigradu na Dobri, okupio se i državni vrh, a ministar Tomo Medved, pri ukopu generala Miljavca je rekao:

-Teško je pronaći prave riječi, jer je tugu i prazninu nemoguće nadomjestiti. Ono što možemo danas, sutra i ubuduće, jest pružiti utjehu i podršku Pavlovoj obitelji. Čuvajući sjećanje na njegov život, ratni put i ogroman doprinos u stvaranju Hrvatske. Danas se opraštamo od generala Miljavca, kojeg će generacije pamtiti kao jednog od simbola Domovinskog rata. Generala pobjedničke hrvatske vojske. Život su mu krasile vrline: iskrenost, hrabrost i odlučnost, rekao je ministar Tomo Medved.

Pavao Miljavac, hrvatski general i političar, preminuo je u 70. godini života. Rođen je u Maletićima kraj Duge Rese, 3. travnja 1953. Završio je Tehnološko-kemijski fakultet u Zagrebu.

Od 1991. u Hrvatskoj vojsci bio je načelnik stožera i zapovjednik Zbornoga područja Karlovac te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske; 1996. promaknut je u čin general pukovnika i postavljen na dužnost načelnika Glavnog stožera, što je obnašao do 1998. , potom u generala zbora. Bio je ministar obrane od 1998–2000, te saborski zastupnik (2000–2003).

U Sabor je ušao kao zastupnik HDZ-a, da bi zajedno s Vesnom Škare Ožbolt i Matom Granićem napustio HDZ-a i prešao u novoosnovani Hrvatski demokratski centar (kasnije preimenovan u Demokratski Centar). Na kraju se vratio u HDZ, te se s dvadesetak umirovljenih generala angažirao na braniteljskim pitanjima.

Bio je u dva manadata predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, a potom njegov počasni predsjednik.