KABA

Božićna izložba učeničkih zadruga

Božićna prodajna izložba učeničkih zadruga Zagrebačke županije održana je u utorak, 13. prosinca u prostorijama Zagrebačke županije. Izložbu tradicionalno organizira Zagrebačka županija na kojoj je ove godine sudjelovalo 12 učeničkih zadruga iz svih dijelova županije. Zamjenik župana Damir Tomljenović pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad vrijednih učenica i učenika osnovnih i srednjih škola.

Ponosni smo na rad četrdeset učeničkih zadruga u Zagrebačkoj županiji. Da ne bi taj ponos ostao samo na tapšanju po ramenu mi oko 130 000 kuna izdvajamo za učeničke zadruge. Sve njihove manifestacije i događanja pratimo i pratit ćemo i dalje, rekao je Damir Tomljenović.

Važno je naglasiti da se kroz rad u učeničkim zadrugama promovira zajedništvo, suradnja, obrtništvo i poduzetništvo o čemu je govorila Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Učeničko zadrugarstvo je neprocjenjivo jer su oni mali poduzetnici. Uče od ničega napraviti nešto, a to je ukrasni ili uporabni predmet koji bi svatko od nas želio imati kod kuće. Uče raditi s novcima, zaraditi i rasporediti novac, naglasila je Darinka Balen.

Ova izložba je jedna od niza sajmova i izložbi na kojima se mogu vidjeti radovi poput božićnih ukrasa, nakit, adventski vijenci, slike, kreme i sapuni. Također posjetitelji mogu čuti zanimljive ideje i savjete za sadnju i sijanje od članica i članova pojedine zadruge.  U zadrugama se promovira osim pravljenja rukotvorina i ekologija, recikliranje, briga za tradiciju i baštinu i rad u voćnjaku i vrtu.

Na izložbi su sudjelovali: UZ Vuzel (OŠ Eugen Kumičić), UZ Baltazar (OŠ Ivana Perkovca), UZ Ban (SŠ Ban Josip Jelačić), UZ Vrba (OŠ Marije Jurić Zagorke), UZ Pužek Brdovečki (OŠ Pavao Belas), UZ Zdenec (OŠ Antuna Augustinčića), UZ Izazov (Centar Velika Gorica), UZ Lajdica (OŠ Pokupsko), UZ Pčelica (OŠ Dubrava), UZ Grozdek (OŠ Ljubo Babić), UZ Vida (SŠ Vrbovec), UZ Eugen (OŠ Eugena Kvaternika).

omicron