„Dar za dječji osmijeh“ je aktivnost u Gradskom društvu Crvenog križa Karlovac kojom se potaknula radost među djecom iz Ukrajine i Sirije.

Karlovački Crveni križ nastavlja blagdanske aktivnosti za sve generacije naše lokalne zajednice pa tako i za članove obitelji pod međunarodnom zaštitom. U suradnji s donatorima Udruženjem obrtnika grada Karlovca, GBB d.o.o. i Hrvatskim Crvenim križem omogućeni su pokloni povodom Božića i Nove 2023. godine.

Crveni križ kroz mnoge aktivnosti poput radionica, izleta, organiziranih druženja pruža Sirijcima i Ukrajincima potrebnu psihosocijalnu pomoć, rekla je ravnateljica GD Crvenog križa Karlovac Branka Hastor.

Ovo je još jedan u nizu događaja kojim se pokazuje solidarnost prema ljudima u potrebi. Djeca su napustila svoje domove tijekom ratnih zbivanja ili zbog direktnih posljedica ratnih pustošenja u njihovim gradovima i selima. Prema riječima karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića djeca i mladi Sirijci i Ukrajinci s obiteljima postali su Karlovčani. Nažalost, zbog ratnih nedaća morali su napustiti svoj rodni kraj, ali su i obogatili Karlovac i Karlovčane koji su ih prihvatili.

U prostorijama karlovačkog Crvenog križa pokloni su bili samo znak pažnje uz puno važnije druženje kojim se pruža psihosocijalna podrška navedenoj djeci i članovima njihovih obitelji.