Grad Ozalj je završio sve projekte koji su bili planirani za 2022. godinu, potvrdila je gradonačelnica Lidija Bošnjak. Najvažniji projekt bila je izgradnja novog mosta u Gornjem Pokupju čijim puštanjem u funkciju Ozalj ne samo da ima puno bolju povezanost s Karlovačkom županijom nego je porastao interes investitora za područje grada Ozlja.

– Imam informacije da vrlo brzo ide natječaj za prodaju napuštene tvornice Kordun u Slapnu, rekla je Bošnjak.

U protekloj godini grad je u dijelu nizinskih naselja postavio novu led rasvjetu, a to nastavljaju i u idućoj godini kako bi na cijelom području grada bila obnovljena rasvjeta. U MO Vivodina važan je projekt izgradnje igrališta koje se danas koristi, a cilj je u 2023. godini urediti igralište u gornjem Ozlju. Nastavit će se i projekti odvodnje. U tijeku je izgradnja odvodnje u Podbrežju, iduće godine će se nastaviti u ulici Augusta Šenoe. U tijeku je natječaj za izradu projektne dokumentacije za projekt sanitarne odvodnje lijeve obale Kupe.

Grad Ozalj nastavlja financirati i sufinancirati predškolski odgoj i školstvo. Gradu su odobrena sredstva za dogradnju još dvije sobe dnevnog boravka za DV Zvončić u Ozlju. Sva djeca za upis tako bi bila upisana u DV vrtić Zvončić. Nedavno su potpisali i ugovor za razvoj i poboljšanje uvjeta boravka djece u tom vrtiću u iznosu od 416 tisuća kuna.

Sljedeće godine Ozljane očekuje izgradnja nogostupa. Započeli su s izradom projektne dokumentacije u naselju Podbrežje, završetak je u naselju Jaškovo, proširuje se i parkiralište kod Doma zdravlja. Sada je tamo 21 parkirališno mjesto, a novom lokacijskom dozvolom bi se kapacitet povećao na 47 parkirališnih mjesta.

– Tu svakako želim zahvaliti Karlovačkoj županiji koja je puno uložila u obnovu Doma zdravlja. Volim reći da postaje prava mala poliklinika bez lista čekanja, istaknula je gradonačelnica Bošnjak.

Oko 3,5 milijuna kuna izdvojeno je za održavanje cesta, makadamskih i asfaltiranih. Ove godine uvedene su i potpore za mlade obitelji. Prvih osam mladih obitelji je potpisalo ugovor ove godine, dvije obitelji su doselile iz Zagreba i Ogulina.

Grad nastavlja poticati i vatrogasce kojima se ovim putem gradonačelnica i zahvalila.

U tijeku su pripreme za Centar za posjetitelje Slava Raškaj za građevinsku dozvolu kako bi još više uljepšali dio grada i što bi bio još jedan motiv za posjet gradu Ozlju. Stari grad Ozalj još je uvijek najvažniji razlog dolaska u Ozalj stoga je Ministarstvu kulture prijavljen projekt rekonstrukcije mosta na ulazu u Stari grad Ozalj.

Učenicima je ove godine dodijeljeno 40 stipendija, a studentima 31. Mjesečni iznosi su povećani za 50-ak kuna. Nastavlja se sufinancirati prijevoz studentima s 200 kuna mjesečno.

Još uvijek je problem javni prijevoz koji nastoje riješiti, posebno linija koje građani navode da se urede- i to će riješiti kaže nam gradonačelnica.

– Veselimo se i velikom projektu, dogradnji OŠ Slava Raškaj sa školskom sportskom dvoranom čime bi se postigli uvjeti za jednosmjenski rad. Imamo informaciju da će vrlo brzo biti natječaj na koji će se Karlovačka županija prijaviti.

Mijenja se i urbanistički plan uređenja gornjeg Ozlja, gdje će u suradnji s Društvom arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac i sa stanovnicima biti dogovoreno što će se tamo nalaziti.