KABA

Boljar zahvalio građanima na razumijevanju tijekom ove godine te najavio nove projekte

U svome osvrtu na 2022. godinu i planovima za 2023. gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar naglasio je kako je vidljiv razvoj i uređenje grada te podrška građanima.

Sljedeća je godina vrijeme završetka Aglomeracije. Ona nije samo centar grada i izmjena vode i odvodnje, nego i asfaltiranje nogostupa, izmjena kompletne javne rasvjete, rekao je gradonačelnik Tomislav Boljar.

Prema riječima gradonačelnika Boljara izvukli su taj cijeli projekt bez i jedne lipe ili centa zaduženja. To je moguće zbog planiranja unaprijed.

Iznio je i strateške projekte koji se mogu nakon svog završetka promatrati i kroz navedeni razvoj grada, uređenje grada i podršku građanima.

To je uređenje Parka doktora Franje Tuđmana gdje imamo već sada u stavci 2,2 milijuna kuna. Planiramo i izgradnju društveno-kulturnog centra što ulazi u vizuru grada, kao i izgradnju vodenog grada i vidikovac, naglasio je Boljar.

Zahvalio se i mještanima na strpljenju tijekom prošlih mjeseci.

Trebam se zahvaliti građanima zato što vide da se radi u centru grada i znam da imaju otežano funkcioniranje, ne samo žitelji iz centra, nego i svi oni koji dolaze ondje. Preko ljeta je bilo mnogo prašine, rupa na cestama. Hvala im na razumijevanju i strpljenju.

Svi su navedeni planovi uključeni i vidljivi u donesenom proračunu za 2023. i projekcijama za 2024. i 2025. godinu u iznosu većem od osam milijuna eura i 400 tisuća eura.