• January 8, 2023
  • Petra Tuškan
  • 0

Odred izviđača „Vladimir Nazor“ Karlovac bio je na zimovanju u selu Koretići kraj Samobora. Mali izviđači uče mnoga znanja i vještine za lakše snalaženje u prirodi. Djeci se na zabavan način približuju osnovne izviđačke vještine. Od djece saznali smo što sve rade na radionicama, što uče i kako se druže.

-Volimo sve igre koje nam voditeljice pripreme. Od vještina najdraže nam je podizanje šatora, paljenje logorske vatre i vezanje čvorova, rekli su nam mali izviđači iz jata Tigrići.

Mali izviđači uče živjeti u sinergiji s prirodom, da bi u budućnosti postali ekološki osviještene mlade osobe. Osnovne “životne” vještine im se približavaju na zabavan način.

-Mi ovdje učimo dosta životno bitnih lekcija. Znamo zapaliti vatru, preživjeti u prirodi, kuhati itd. To su stvari koje se ne uče u školi a od velike su praktične vrijednosti na dnevnoj bazi, rekli su nam malo stariji izviđači iz patrole Vukovi.

Osim zimovanja bili su na ljetovanju u Lovincu na smotri Saveza izviđača Hrvatske. Tijekom godine idu na sastanke i izlete. Svoje vještine su pokazali na nekoliko natjecanja gdje su osvojili visoko prvo i drugo mjesto. Već su naučili podizati šator, zapaliti vatru, vezati čvorove, nešto stariji izviđači okušali su se u streličarstvu, prvoj pomoći, signalizaciji i još mnogim drugim.