KABA

Željko Mavretić priprema nove literarne objave – Teme su svuda oko nas

Karlovački književnik Željko Mavretić u protekloj je godini stavio osmjehe na lica mladih čitatelja s dvije publikacije: slikovnicom „Bajka o srcu“  te romanom za djecu i mlade „Kad je tata postao djed“. Otkrio nam je kako dolazi do tema o kojima piše i kako mu zapravo nije teško pronaći temu kada je u pitanju dječja književnost.

Teme su svuda oko nas. Često se družim sa djecom budući da radim kao pokretni knjižničar u bibliobusu i primjećujem sve ono što djecu zanima. Što vole, što ne vole, što ih muči i što ih ne muči. Volim pisati o tome, kazao je.

Najavio je i neke nove literarne objave te izrazio veselje budućim izložbama u likovnom prostoru Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić.

U knjižnici u svakom slučaju neki novi projekti nas očekuju. Veselim se tom radu, veselim se novim izložbama u našem prostoru likovnom Ljudevit Šestić u Gradskoj knjižnici i, naravno, veselim se svojim novim knjigama i slikovnicama. Neke su već gotove, neke su u pripremi, tako da nastojat ću i dalje ovim tempom, otkrio nam je Mavretić.

Osnivač Književnog kruga u Karlovcu izrazio je zadovoljstvo s dolaskom novih članova te podijelio kako uz svoj bogati životopis i književni opus putujući u bibliobusu približava književni izričaj kako mladima tako i starijima.