KABA

Odbojkašica Doris Barić i atletičar Bruno Belčić najuspješniji sportaši grada Karlovca u 2022. godini

Iza nas je bogata karlovačka sportska godina koja je donijela mnogobrojna veselja u većini klubova, a večeras je u gradskom kazalištu Zorin dom održan svečani 60. Izbor sportaša grada Karlovca za 2022. godinu.

Najuspješnijom sportašicom našeg grada proglašena je Doris Barić iz Odbojkaškog kluba Kelteks dok je najuspješniji sportaš Bruno Belčić iz Atletskog kluba Karlovac.

Titule uspješnih sportašica pripale su Petri Furač iz Gimnastičkog kluba Karlovac, Teni Naglić iz Taekwondo kluba Prana, Lari Mihalić iz Kickboxing kluba Tigar te Heleni Valentić iz Atletskog kluba Karlovac.

Za uspješne sportaše proglašeni su Vlado Cindrić iz Streljačkog kluba Policajac, Lovro Čorak iz Gimnastičkog kluba Sokol, Antonio Gojak iz Mačevalačkog kluba Karlovac te Ivor Ribar iz Nogometnog kluba Karlovac 1919.

Na osnovu svojih ostvarenih povijesnih trenutaka, Odbojkaški klub Kelteks ima najuspješniju žensku ekipu. Višestruki prvak Hrvatske, Streljački klub Policajac, proglašen je najuspješnijom muškom ekipom.

– Nismo očekivali nagradu ali smo jako sretni. Evo, 22 godine mi smo stalno u samom vrhu države. Mi smo svake godine najmanje dva do tri puta prvaci države. Znači, mi smo u kontinuitetu jako visoko i zato nam je jako drago da smo proglašeni kao jedan muški kolektiv koji je najbolji u gradu Karlovcu. To potvrđujemo s našim rezultatima. Ovim putem bih se zahvalio svima koji su prepoznali to i nas nagradili da smo najbolji muški kolektiv, rekao je Vlado Cindrić iz Streljačkog kluba Policajac.

Goran Zec iz Odbojkaškog kluba Karlovac izabran je za najuspješnijeg trenera u 2022. godini, a nagradu za uspješnog trenera dobili su: Saša Belčić iz Atletskog kluba Karlovac, Zoran Cicvara iz Kickboxing kluba Tigar, Krešimir Profozić iz Mačevalačkog kluba Karlovac i Luka Vlašić iz Taekwondo kluba Prana.

Titulu sportskog djelatnika s ponosom su ponijeli Josip Pavleković iz RK Š.R. Karlovac, Goran Cvitak iz Taekwondo kluba Prana i Dražen Radočaj iz Nogometnog kluba Korana Turanj.

Najuspješnijom mladom sportašicom proglašena je Lara Tuškan iz Taekwondo kluba Prana, a najuspješnijim mladim sportašem Oskar Kovačić iz istoimenog kluba.

Dalija Bunčić iz Taekwondo kluba Karlovac, Lara Đurić iz Gimnastičkog kluba Sokol, Ema Hodak iz Veslačkog kluba Korana i Lea Novković iz Atletskog kluba Karlovac zabilježile su značajne uspjehe u prethodnoj godini na temelju čega su proglašene uspješnim mladim sportašicama.

Titule uspješnih mladih sportaša pripale su Andreju Belčiću iz Atletskog kluba Karlovac, Jakovu Božiću iz Mačevalačkog kluba Karlovac, Petru Fičku iz Taekwondo kluba Banija Pandas i Leonu Mušnjaku iz Kickboxing kluba Tigar.

Karlovac obiluje sportskim nadama, a ovaj put istima su proglašeni: Ivano Anzić iz Kickboxing kluba Tigar, Nera Đurić iz Gimnastičkog kluba Sokol, Petar Grubešić iz Karate kluba Karlovac 1919, Jan Latković iz Veslačkog kluba Korana, Emanuel Mahečić iz Taekwondo kluba Prana, Ida Nikolić iz Atletskog kluba Karlovac, Mislav Ostarčević iz Mačevalačkog kluba Karlovac, Fran Plevel iz Nogometnog kluba Karlovac 1969, Laura Štefančić iz Teniskog kluba Karlovac te Katarina Vladić iz Odbojkaškog kluba Kelteks.

Najuspješniji sportaš veteran je Boris Simić iz Brdsko biciklističkog kluba T Rex. Matija Pahanić iz Taekwondo kluba osoba s invaliditetom Hrvatski Sokol proglašen je najuspješnijim sportašem s invaliditetom.

Jedan od osnivača, igrača, trenera i menadžera Baseball kluba Olimpija i trenutni predsjednik Europske Softball i Baseball federacije, Kruno Karin, potpuno zasluženo je dobio nagradu za dugogodišnji rad u sportu.

– To mi je najdraža nagrada. Karlovac je moj grad. Stvarno volim grad. To je tvoja familija, to su ljudi među kojima se krećeš. Ja sam 50 godina u sportu i ono, stvarno mi je ta nagrada apsolutno najdraža iako moram reći da je loša strana ta jer su me prozvali starim (rekao je kroz smijeh). Ja sam bio na neki način, kad su mi rekli, mišljenja kaj ja? Nisam ja tak’ star. Pod tim kategorijama mogao sam se natjecati za tu nagradu, ali to mi je stvarno veliko priznanje jer kad te prizna tvoja familija, onda je to najljepše u svemu, izjavio je Kruno Karin.

Posebne nagrade pripale su Dejanu Lovrenu za nogomet, Anji Santini Mikulić za sportsko penjanje i Deanu Šagovcu za rukomet.

Nagrade za obljetnice dobili su Nogometni klub Korana Turanj povodom 70. rođendana te Kickboxing klub Tigar za 20 godina postojanja.