KABA

SK Policajac – najuspješnija sportska muška momčad u protekloj godini; više od 34 naslova prvaka u dva deseteljeća

Streljački klub Policajac iz Karlovca u posljednje 22 godine ostvario je čak 34 naslova prvaka Hrvatske, a tu su još i brojna pojedinačna ostvarenja kao i osvajanja Kupova. U prethodnoj godini klub je u 7 pištoljskih disciplina osvojio 3 naslova državnog prvaka te jedno drugo i jedno treće mjesto.

– U idućoj godini želimo nastaviti niz dobrih rezultata, pokušati od 7 disciplina osvojiti čim više naslova državnih prvaka i poraditi na tome da naši članovi budu članovi reprezentacije. Trentno smo u reprezentaciji moj sin, Matija Cindrić i ja tako da nastojimo da upadne još i Matanić, rekao je Vlado Cindrić, tajnik i natjecatelj u SK policajac.

U klubu je trenutno 45 aktivnih igrača od kojih je 19 registriranih igrača za natjecateljski dio sporta, a ostalo su rekreativni članovi kluba. Član kluba može biti svaka fizička ili pravna osoba koja dođe u klub podnijeti zahtjev, ispuniti pristupnicu i platiti članarinu.

– Streljaštvo zahtijeva maksimalnu koncentraciju i izdržljivost. Tko se vidi u tome, može biti dio kluba. Onaj tko voli oružje uvijek ima veću predispoziciju. Treniramo 4 puta tjedno – ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak do skoro 2 sata, objašnjava Cindrić.

Cindrić ističe da je lijepo nastupati za reprezentaciju i predstavljati vlastitu zemlju. Posebno su mu draga svjetska i europska prvenstva, a složio se i da je hrvatsko streljaštvo izuzetno dobro.

-Imamo jako puno vrhunskih strijelaca. Tu su nam na samom vrhu svijeta Miran Maričić u zračnoj pušci, Petar Gorša pa Snježana Pejčić, zatim Glasnović, Cernogoraz… na samom smo vrhu kao strijelci, tvrdi Cindrić.

Posve zasluženo, ovaj je klub sinoć proglašen najusješnijom muškom momčadi u Gradu Karlovcu za 2022. godinu. Cindrić nije krio dojmove i izuzetno je sretan.

– Nismo očekivali nagradu ali smo jako sretni. Evo, 22 godine mi smo stalno u samom vrhu države. Mi smo svake godine najmanje dva do tri puta prvaci države. Znači, mi smo u kontinuitetu jako visoko i zato nam je jako drago da smo proglašeni kao jedan muški kolektiv koji je najbolji u gradu Karlovcu. To potvrđujemo s našim rezultatima. Ovim putem bih se zahvalio svima koji su prepoznali to i nas nagradili da smo najbolji muški kolektiv, izjavio je Cindrić.

U 2023. godini želja kluba je da se dovrše radovi na streljani. Zahvaljuju se gradonačelniku Damiru Mandiću na pomoći oko kupnje elektronike te se nadaju da će ove godine ista biti uspješno instalirana kako bi im bio olakšan rad u klubu. Od velike pomoći na raspolaganju im stoje Karlovačka športska zajednica, HS Produkt te PU Karlovačka. Već ovog vikenda mladi natjecatelj, Matija Cindrić, odlazi u Njemačku na svjetski Kup.