KABA

Na javni natječaj za gradske stanove pristiglo 112 zamolbi

U tijeku je izgradnja POS stanova, a svi zainteresirani svoj prijedlog mogu predati do 12. veljače. Također, oni koji nisu dovoljno uključeni u temu ili ih zanimaju konkretne pojedinosti mogu se priključiti javnoj prezentaciji 26. siječnja u 17 sati u Gradskoj knjižnici, a na kojoj će sudjelovati predstavnici APN-a.

-Što se tiče gradskih stanova, na javni natječaj je pristiglo 112 zamolbi. U tijeku je obrada zaprimljenih zahtjeva, dopuna dokumentacija, a prijedlog liste objavit ćemo za mjesec dana, odnosno najkasnije do 1. ožujka. Nova lista počet će se primjenjivati od 1. travnja ove godine, rekla je pročelnica UO za imovinsko pravne poslove i upravljanje imovinom, Tatjana Gojak.

Resorni gradski odjel nastoji riješiti problematiku imovinsku pravnih odnosa kako bi se izgradila komunalna infrastruktura.

-Najznačajniji i najveći projekt, zbog velikog broja parcela, je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju prometnice u poslovnoj zoni Selce. Krajem 2022. godine proveli smo postupak osiguranja dokaza za 84 nekretnine na trasi obuhvata zahvata, a koje su upućene procjeniteljskoj povjerenstvo, nakon toga ih prosljeđujemo na adrese stotinjak vlasnika zemljišta, koje je potrebno otkupiti.

Uz rješavanje navedenog imovinsko-pravnog odnosa, rješavat će se i oni vezani za obilaznicu Zvijezde, park Grabrik, tri klizišta, oborinsku odvodnju Ljubljanske ulice za groblje Jamadol i Kupsku ulicu. U ovoj će se godini pokrenuti projekt novih katastarskih izmjena

-U 2022. godini je završeno izlaganje katastarskih čestica za Malu Švarča. U ovoj nas godini provođenje postupka nove katastarske izmjene za šest katastarskih općina, odnosno za Gornje Mekušje, Donje Mekušje, Donje Pokuplje, Mahično, Velika Jelsa i Zagrad. 

Svi građani mogu besplatno riješiti imovinsko-pravne odnose, a održat će se i javna tribina.