KABA

Stožer se vadi ovako: “Situacija navečer je bila izvrsna, snijeg je ujutro počeo intenzivnije padati, a imamo jako puno kilometara.”

-Ljudi su već dva dana na terenu, obišli smo sve mjesne odbore i sve je bilo očišćeno i prohodno, situacija navečer je bila izvrsna. Sada je prestao padati snijeg, počela je kiša, kazala je dogradonačelica Ivana Fočić nakon Stožera zimske službe.

Za direktora Cesta Karlovac Darka Markovića to nije ništa iznenađujuće, kako kaže “snijeg je takav kakav je”.

-Malo je noćas bilo problema, padaline su pred jutro pojačale. Sva vozila su od 1 sat ujutro u punom pogonu. Sve ceste su prođene jednom, ali nakon sat, dva, tri izgleda kao da niste prošli. Bitno je da su ceste prohodne. Nemojmo očekivati ne znam šta, to je mokri snijeg, na vrijeme je posipano i preventiva je odrađena, kazao je Marković.

U Centar 112 zaprimljeno je 50-ak dojava što zbog padova kablova, električnih stupova i na prometnicama drveća grana, sve dojave su odrađene. Tvrtka Zelenilo je na čišćenju svih nogostupa i to 120 kilometara, stepenica. Direktor Tomislav Vukelić kazao je kako je svih devet strojeva od petka vani, no da nisu uspjeli očistiti sve zbog povećanog obima snijega.

Policija je na terenu, a najopterećeniji smjer jutros bio je iz Duge Rese prema Karlovcu gdje su intervenirali što zbog regulacije prometa, prometnih nesreća što zbog neodgovornih vozača. Naime, nadležni načelnik Davor Boljkovac je istaknuo kako je bilo i onih vozača koji su krenuli bez zimske opreme.

-Naplate parkinga na parkiralištima u kojima upravlja Mladost neće biti dok god ona nisu očišćena, kazala je Fočić.