KABA

18. Noć muzeja u Karlovcu – “Bit će vrlo interesantno.”

Hrvatsko muzejsko društvo i ove godine organizira 18. Noć muzeja. Ovogodišnja tema pod nazivom „Muzeji su važni“ naglašava ulogu i važnost muzeja u društvu i obrazovanju.

Tema ovogodišnje 18. noći muzeja je “Muzeji su važni” ovim želimo naglasiti ulogu i značenje muzeja u društvu. Muzeji su prisutni u puno segmenata. Ja bi možda posebno istaknula ovaj dio obrazovanja, dakle muzejima osim što možemo steći formalno znanje. dakle. riječ je o školskoj djeci koja dolaze u muzej. Muzeji omogućuju i cjeloživotno učenje, sudjelovanje zajednice i suradnički odnos različitih generacija pri učenju o tome, o prošlosti, rekla nam je ravnateljica Muzeja grada Karlovca Hrvojka Božić.

Noć muzeja odvijat će se na više lokacija u gradu Karlovcu u periodu od 18 sati u petak 27.1. do sat nakon ponoći, odnosno u 1 sat na 28.1.

Noć muzeja počinje u 18 sati i traje do sat iza ponoći, bit će na našim lokacijama Stari grad Dubovac, Galerija Vjekoslav Karas i Muzej Domovinskog rata na Turnju, dodala je.

Kustosica arheološkog odjela Matea Galetić relka nam je nešto više o programu koji će se odvijati na Starome gradu Dubovcu.

Bit će ova naša izložba o čokoladi koja je već neko vrijeme postavnjena i ono što je novost baš za Noć muzeja. Imamo promociju kataloga numizmatičke zbirke u 19 sati, nakon kratke te promocije onda imamo predavanje Tomislava Bilića o kunovini odnosno kuni, srednjovjekovnom novcu u našoj suvremenoj Hrvatskoj, rekla je Galetić.

Noć muzeja održat će se i u Aquatici od 17 do 23 sata kada će biti besplatan ulaz u akvarij.

Manifestacija će se održati i na drugim lokalitetima koje možete provjeriti ovdje.

 

omicron