KABA

Vesna Hajsan-Dolinar: “ZILIK je manifestacija od velikog značaja za budućnost naše djece”

Ovogodišnji ZILIK u punom je zamahu. Mali i Veliki umjetnici započeli su s radionicama, a naziv današnje radionice jest „Obojimo svijet bojama glazbe i osjećaja“, koju vodi Jasmina Kopanec, dugogodišnja sudionica ZILIK-a.

U obilasku Malog ZILIK-a danas je bila zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar i zamjenik županice Dejan Mihajlović. Dožupanica Vesna Hajsan -Dolinar izrazila je svoje zadovoljstvo odazivom te istaknula važnost održavanja ovakve manifestacije kako za djecu, tako i za kulturnu ponudu grada.

– Ovo je iznimno važna radionica svih 49 godina, posebice iz razloga jer su to djeca u ustanovama koje pružaju usluge u zajednici. Djeca su to koja trebaju dodatnu pažnju i angažman svojih odgajatelja i cijele zajednice, kazala je dožupanica Hajsan-Dolinar.

Istaknula je kako ju posebno veseli što je odaziv na ovu petodnevnu manifestaciju zaista velik, a što djeci omogućuje da se odmaknu od svakodnevnog života i briga te je ujedno prilika za otkrivanje novih talenata. Usvajajući likovna znanja i razvijajući svoju maštu i kreativnost, pod paskom istaknutih akademskih umjetnika i praktičara, djeca stječu vještine i znanja koja će im zasigurno pomoći u odrastanju i budućem školovanju te optimalnom razvoju.

Voditeljica današnje radionice Jasmina Kopanec istaknula je važnost učenja i prihvaćanja emocija te naglasila kako i sve one ružne stvari djeca svakako lakše procesuiraju kroz likovni izraz i kreativno stvaranje. Radionica je koncipirana u dva dijela.

 – Radionica se sastoji od uvodnog predavanja i razgovora s djecom o osjećajima koje znaju prepoznati, značenja određenih boja te glazbe koju volu. Uz glazbenu podlogu djeca su dobila zadatak iskazati emocije kroz glazbu, pojasnila je voditeljica radionice Jasmina Kopanec.

Dječji žamor i glazba po njihovom izboru odzvanjali su prostorijama Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, a Damir Kovačević, entuzijastičan i veseo dječak, ljubitelj likovne umjetnosti, i sam nam je rekao zašto ove godine po prvi puta sudjeluje na Malom ZILIK-u.

– Štićenik sam doma Vladimir Nazor i po prvi puta sudjelujem na ZILIK-u. Jako mi se sviđa radionica, i nastojat ću napraviti što više radova stignem. Radim temperama jer mi je to najomiljenija tehnika, s osmjehom na licu priča nam Damir.

Damir nam je također rekao kako je jako zadovoljan svojim voditeljicama te kako namjerava ubuduće svake godine sudjelovati na ZILIK-u. Podsjećamo kako se ZILIK zatvara u petak 27. siječnja izložbom radova svih malih i velikih sudionika i sudionica.