KABA

U Draganiću je krenuo projekt mladih – cilj projekta je uključivanje mladih u život lokalne zajednice

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ s 1. siječnjom ove godine, započela je s provedbom drugog po redu Projekta usmjerenog aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade 2“. Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života i socijalnog uključivanja mladih u život lokalne zajednice, tijekom projekta će se organizirati aktivnosti za minimalno 20 mladih.

-Kroz razne subvencije i poticajnu politiku za mlade, želja nam je za aktivnim uključivanjem mladih u društvo, ali i u sam rad lokalne zajednice, što je vidljivo iz raznih primjera i rada našeg Savjeta mladih Općine Draganić. Drago nam je što je to prepoznala i Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ te nas odabrala kao jednog od partnera na ovom projektu. Sve predviđene projektne aktivnosti koje će se provoditi u Draganiću aktivno ćemo pratiti i podupirati jer su mladi bogatstvo društva i želimo da kroz kvalitetan sadržaj koji im se upravo nudi kroz Projekt „Mladi za mlade 2“ postanu aktivniji kada je u pitanju rad s mladima, izjavila je načelnica Općine Draganić, Anica Domladovac.

-Mladi s ruralnih područja spadaju u mlade s manje mogućnosti te nam je osobito stalo da kroz ovaj projekt podržimo veću inkluzivnost naših aktivnosti, kao i dodano osnaživanje naših stručnjaka u radu s mladima za rad sa specifičnom skupinom mladih, ističe predsjednica Udruge DrONe Branimira Penić.

Projekt „Mladi za mlade 2“ financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, a partneri na projektu su LAG Vallis Colapis – Lokalni volonterski centar Kupa, Općina Draganić i Udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje DrONe iz Karlovca. Projekt završava 31. prosinca 2023. godine.