KABA

Goran Zec: “Kod nas sve funkcionira zajedničkim snagama. Kad jedan kotačić fali, ne funcionira cijeli mehanizam!”

Ne postoji niti jedan odbojkaški obožavatelj u Hrvatskoj, a da ne zna tko je Goran Zec. Profesionalnost, požrtvovnost, odricanje i osjećajnost – riječi su kojima bi se mogao opisati rad ovog višestruko nagrađenog odbojkaškog trenera koji, gdje god se pojavi, napravi uspjeh. Odbojkašice Kelteksa, tada Karlovca, doveo je do najvišeg odbojkaškog ranga Hrvatske u kojem je već u debitantskoj sezoni ostvario velike rezultate. Po prvi put u povijesti kluba djevojke Kelteksa su izborile i polufinale ovogodišnjeg izdanja Kupa Snježana Ušić. Kelteksice su trenutno 2. na ljestvici, a pred njima je cijeli proljetni dio da i dalje oduševljavaju brojnu publiku iz kola u kolo. Na osnovu svih zabilježenih pozitivnih sportskih rezultata, Goran Zec ponovno je zasjao na samom vrhu među brojnim trenerima. Karlovačka športska zajednica proglasila ga je najuspješnijim trenerom u gradu Karlovcu za 2022. godinu.

– Drago mi je da je moj rad prepoznat, a to što sam ja trener godinama, to je zasluga djevojaka. Napravili smo zajedno rezultat, ide to sve, klapa je to i to je logično. Idući put kad ne budem imao rezultate, nema tu ničega. Najvažnije su one u svemu tome i odnos s njima te da me razumiju. Puno puta se ne razumijemo ali najbitnije je, kad završe karijeru, da razumiju što sam ja htio od njih i da sam dao sve od sebe da one budu bolje igračice i da ovaj klub bude najbolji što može biti, izjavio je Goran Zec.

Goran je sretan što struka prati njihov rad, a posebice domaća publika jer njegova ekipa okupi najveći broj navijača u ŠSD Mladost što nije uspjelo niti jednom drugom klubu u gradu posljednjih nekoliko godina. Uz njega i cjelokupnu ekipu, za najuspješniju sportašicu grada Karlovca proglašena je Kelteksica Doris Barić.

– Prvo mislim da je nagrada od Doris, nagrada ovoj ekipi. Ne bih izdvajao niti jednog pojedinca. Doris ima lijepu statistiku. Ona je napadački jako dobra, najbolja u ekipi pa čak i u ligi. Ništa ne bi to bilo bez kompletne ekipe. Svaka je dala svoj doprinos. Ne bi Doris igrala na tom nivou da sve ostale nisu na tom nivou. To vam je ono – mehanizam, ako jedan kotačić fali, mehanizam ne radi, rekao je Goran.

Na samom jubilarnom 60. izboru najuspješnijih u sportu za 2022. godinu moglo se vidjeti koliko igračice vole svog trenera jer nisu prestajale glasno izgovarati trenerovo ime. Kakav je Goran kao trener i koje su njegove najveće kvalitete, otkrile su nam Manuela i Lora, igračice OK Kelteks.

– Rekla bih da je jako, jako profesionalan. Korektno se ponaša prema igračicama. Nema nikakvih izlika da jedna igračica nešto može, a druga ne. Stvarno, što se toga tiče je korektan. Trudi se oko svake sitnice, stvarno, ništa mu ne može izbjeći, ne može pobjeći. Promijenila sam puno trenera, više od 6 trenera i mislim da je on najbolji do sad, objasnila je Manuela Pavlaković.

– Traži da damo sve od sebe na svakom treningu i mislim da je zbog toga dobio nagradu. Što se tiče motiviranja nas kao igračica, mislim da on u Superligi nema veliku ulogu u traženju motivacije već svaka za sebe treba pronaći dovoljnu motivaciju da damo sve od sebe na treningu, a sukladno tome dolazi i rezultat, tvrdi Lora Grubešić.

Divna sportska priča pamtit će se još godinama, a vjerujemo da ove ambiciozna i uspješne odbojkašice, zajedno s trenerom Goranom, imaju još niz neispisanih stranica koje će popuniti samo pozitivinim odlomcima.

omicron