KABA

Elvira Kranjčec i Dragutin Fember najuspješniji sportaši grada Ozlja u 2022. godini

Zajednica športskih udruga grada Ozlja večeras je održala redovitu sjednicu Skupštine te svečanost proglašenja najboljih sportaša grada Ozlja za 2022. godinu.

Elvira Kranjčec iz Ženskog kuglačkog kluba Kupa proglašena je najuspješnijom sportašicom na osnovu pobjede na Pojedinačnom kuglačkom prvenstvu Karlovačke županije. Kao najuspješniji sportaš, istaknuo se Dragutin Fember iz Sportskog društva Vrhovac koji je postao županijskim prvakom u stolnom tenisu kao i u sklopu ekipe. Za najbolju žensku ekipu proglašene su kuglačice Kupe koje su osvojile 3. mjesto u Drugoj hrvatskoj ligi Zapad. Stolnotenisači Vrhovca najbolja su muška ekipa koji su prvaci Županijskog prvenstva.

– Protekla godina bila nam je relativno dobra. Popustile su epidemiološke mjere pa smo mogli ići na više natjecanja i turnira te održavati više treninga. Osjeća se sve veći interes djece za uključivanjem u sport. Naša očekivanja za ovu godinu još su bolja nego za 2022. godinu. Očekujemo nove klubove, nove sportaše i nove rezultate, rekla je Marina Starešinčić, predsjednica Zajednice športskih udruga grada Ozlja.

Nagrade za najuspješnije mlade sportaše pripale su kuglačici Kupe, Ariani Fajdetić, koja se istaknula kao pobjednica Prvenstva Hrvatske u sprintu za juniorke U23 i kuglaču Kupe, Mihaelu Turkalju, pobjedniku Pojedinačnog juniorskog prvenstva regije Zapad. Valentina Pavlaković iz Ženskog kuglačkog kluba Istra Poreč, Matija Tek iz Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac, Stjepan Rožić iz Nogometnog kluba Zrinski Ozalj i juniorska ekipa Nogometnog kluba Zrinski Ozalj s ponosom su ponijeli posebna priznanja.

– Naravno da sam sretna. Lijepo je dobiti priznanje za nešto kaj radiš, radi čega se odričeš dijela svog života pa sam sretna. Kuglanjem se bavim 13 godina. Slučajno sam došla u kuglanje. Došla sam zbog manjka igračica pa su me zvale u klub. Sad, kako je krenulo, ne bih ga nikad ostavila, izjavila je, najuspješnija sportašica grada Ozlja u 2022. godini.

Mlade nade ozaljskog sporta u 2022. godini su Karlo Marinčić iz Nogometnog kluba Zrinski Ozalj, Lana Lukunić i Helena Zdelar iz Taekwondo kluba Ozalj te Ana Marković i Elena Hanžek iz Ženskog rukometnog kluba Colapis.

– Pa recimo, rad kroz duge godine. Baviš se s tim i jednom dođe bolje, jednom lošije. Ovaj put je došlo dobro. Bavio sam se s više sportova ali stolnim tenisom se bavim kroz cijeli život. Nisam očekivao nagradu. Nastavit ću s turnirima i treninzima. Stalno sam u sportu. Nije samo stolni tenis. Bavim se biciklizmom i plivanjem, tvrdi, najuspješniji sportaš grada Ozlja u 2022. godini.

Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije, pohvalio je rad svih ozaljskih sportaša i sportašica, a ujedno je naveo i zabrinjavajući podatak. U školama diljem Karlovca upisano je svega oko 360 prvašića, a grad broji 130 klubova. Ukoliko se u odnos stave te dvije brojke, zaključak je zabrinjavajući, a još je gora činjenica da se niti 50% tih prvašića neće uključiti u niti jedan sport. Također, zabrinula ga je činjenica da su naša djeca na prvom mjestu u Europi po pretilosti. Ovu svečanost nije propustila niti gradonačelnica grada Ozlja, Lidija Bošnjak, koja je sretna što Ozalj iz godine u godinu broji sve više klubova i što ipak postoji interes djece u gradu Ozlju.

FOTO: Lara Subašić

omicron