KABA

“Dugoreščanska” Karnevalska povorka oduševila – sudjelovalo gotovo 900 djece svih uzrasta

Ove godine Duga Resa je osvojila veselom Karnevalskom povorkom u organizaciji Društva „Naša djeca Jozefina“, Udruge za mlade Agora, Odreda izviđača Spider i Srednje škole Duga Resa. Organizatori, volonteri, djeca vrtićkih skupina te osnovnoškolci i srednjoškolci uložili su maksimalan trud kako bi današnji dan na ulicama Duge Rese i u amfiteatru, gdje su Fašnika domišljato “reciklirali”, protekao u veselju i zabavi. U ovogodišnjoj povorci skupilo se tako više od 800 djece raznih uzrasta koji su profedilirali ulicama maskirani u nadasve kreativne maske.

Sanda Samovojska, tajnica Društva „Naša djeca Jozefina“ istaknula je kako je puno truda uloženo u organizaciju, a ovakvom odazivu nisu se ni sami nadali.

– Jako puno truda je uloženo u organizaciju. Imali smo 850 prijava i mislim da Duga Resa nikada nije imala tako veliku povorku. Sve ovo uspjeli smo organizirati uz podršku škola i vrtića, a došle su nam i maškare iz Generalskog Stola. Svi smo se maksimalno potrudili i osigurali krafne i čaj za sve i mogue reći da je odrađeno puno volonterskih sati, ali isplatilo se, s osmjehom nam priča Sanda Samovojska, tajnica Društva „Naša djeca Jozefina“.

Organizatori zaista mogu biti ponosni na sjajno odrađen posao jer, osim djece svih uzrasta, bilo je tu i nešto malo starijih. Bila je tu i skupina, kako sami kažu, penzionera.

– Matica umirovljenika Duga Resa svake godine obavezno sudjeluje u povorci, a ove godine smo odlučli biti stari vrganji i zato sudjelujemo u povorci s najmlađima jer bake i dede ipak najviše vole djecu i djeca njih. Veseli smo i volimo se maškarati jer duh je ostao mlad, priča nam Ana Piškurić, predsjednica Matice umirovljenika Duga Rese.

omicron

Sjajna je bila dječja skupina Gljivice vrtića Resica koji su svoje emocije prikazali svima okupljenima.

– Svako dijete je odabralo jednu emociju koju su sami oslikali uz pomoć teta. Jako su svi uzbuđeni i sretni što danas sudjeluju u povorci, a temu emocija odabrali smo jer djeca dođu raznih raspoloženja u vrtić. Smatramo da je bitno djecu učiti prepoznavanju i prihvaćanju emocija od malih nogu, kaže nam Jadranka Čutić, odgajateljica DV Resica, skupina Gljivice.

I školarci su se iskazali u originalnosti pa smo tako mogli vidjeti grupu Đogeri koje je čuvala “dugorešćanska mafija” 5. a razreda OŠ Vladimir Nazor.

– Obukli smo se u mafiju, a ima i cura i dečkiju. Prošli tjedan smo došli na ideju i sve smo uzeli roditeljima iz ormara, priča nam dječak u kožnjaku, dobro sakriven od snaga reda i mira, baš kao da je ispao iz serije Sopranos.

U veselom tonu recikliran je Fašnik te su dodijeljene nagrade skupinama djece. Organizacija je bila zaista sjajna i treba reći: naklon do poda svima uključenima u “dugoreščansku” Karnevalsku povorku jer primjer ste dobre prakse.