U Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ zadnji dani veljači bit će u znaku Tjedna psihologije i brojnih predavanja održanih povodom te manifestacije. Nakon toga slijedi rođendan Knjižnice, 1. ožujka,  kada će se proslaviti 185. rođendan.

-Pripremamo standardni program, proglasit ćemo najbolje čitatelje. Svi oni koji su u proteklih godina posudili najviše naslova, a imat ćemo i jedno odlično gostovanje na Dječjem odjelu, jedne od najpopularnijih dječjih autorica, Jelene Pervan. Nakon toga, 8. ožujka, imamo izložbu o Krapeku, u suradnji s Muzejima grada Karlovca, i prezentaciju sjajne monografije o nedovoljno istraženom čovjeku iz naše povijesti. Zatim, 1o. ožujka imamo okrugli stol u suradnji s Maticom hrvatskom, posvećenom 70. godišnjici Irene Lukšić, rekao je iz Gradske knjižnice Robert Badovinac.

U tijeku je u knjižnici i otvoren natječaj za pjesmu, Na tragu pjesnika.

-Posvećen je našem pjesniku Ivanu Goranu Kovačiću, po kojem je naša knjižnica i dobila ime. On je otvoren, a svi se mogu prijaviti od 15 godina pa nadalje. Mogu se svi javiti koji vole pjesništvo.