KABA

Fašnička svadba u Dječjem vrtiću Rakovac – “joj daj zamisli da to napravimo”

Mali članovi vrtića Rakovac odlučili su organizirati Fašničko vjenčanje uz pomoć svojih odgojiteljica. Ova ideja potekla je od same djece te su je odgojiteljice samo podržale u realizaciji.

Počelo je spontano za Valentinovo, još prošli tjedan, jedna je djevojčica pričala da se njena mama vjenčala u vrtiću kad je bila mlada. Mi smo se zezali malo po hodnicima “joj daj zamisli da to napravimo” i ja sam se sjetila, jer dolazim iz kraja u kojem je to običaj prije pepelnice da bude svadba i to se organizira na taj način. Predložili smo, i kako to bude i eskalira došlo je do ovoga, kazala je odgajateljica Željka.

Vrtićanci su ponukani idejom odlučili u potpunosti sudjelovati u pripremi ove proslave. Odabrali su mladence, izradili prstenje i dekoracije te mnoge druge stvari zbog kojih je ova svadba izgledala kao prava.

Ove lance gore što su stavljeni, srca su bojali, jedan dječak je ružmarine brao s bakom, nosili su zastave kolače i tako svašta. Skroz su sudjelovali u pripremi od prvog dana i oduševljeni su sami sa sobom što su to uspjeli napraviti, nastavila je Željka.

Djeca su se dobro zabavila uz ples i pjesmu te su se naravno i počastili s dječjim šampanjcem i tortom od krofni. Želimo im sretno njihovo Fašničko vjenčanje.

Više slika s ovog prekrasnog vjenčanja možete pogledati na našoj facebook stranici.

 

omicron