KABA

Rekorder proteklog vikenda vozio je 97km/h na DC6 gdje je ograničenje 50

Tijekom proteklog vikenda od 17. do 19. veljače na području Policijske uprave karlovačke provedene su akcije u prometu usmjerene na održavanje sigurnosti u prometu i sankcioniranje prekršaja.

Osim redovnih akcija na gradskim prometnicama, nadzor je proveden i na autocesti A1, odmorište Draganić sjever, u smjeru Karlovca, u suradnji s drugim inspekcijskim službama. Cilj ove akcije bio je podizanje opće razine sigurnosti te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

omicron

Tijekom provođenja ove preventivno-represivne akcije utvrđeno je 180 prekršaja iz nadležnosti rada policije, od toga 155 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i 17 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 11 vozila te su kod 10 vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci.

Proteklog vikenda utvrđen je 441 prekršaj, a od toga se 14 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 85 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 133 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 12 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Dio ovih prekršaja odnosi se i na prekršaje utvrđene na odmorištu Draganić sjever.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu i iznosila je 2,22 promila.