U 13. kolu 1. HRL Jug Karlovčani su ugostili momčad Buzeta.

Za Karlovac su igrali: Kajba, Balen, Capan, Janjanin, Crnković, Smojver Domagoj, Frketić, Loparac, Šalković, Bačić, Hrvojević, Mrljak, Rukavina, Stipetić J., Stipetić D. i Smojver Dominik, a za Buzet: Draščić, Šegota V., Vratović, Karaula, Jakac, Skukan, Nežić, Valković, Flego, Šegota I., Črnac, Rušnjak, Bašić, Dobša i Tušhev.

Gosti su u utakmicu ušli s dva pogotka u nizu i do 12. minute vodili su 6:7 nakon čega Karlovčani prelaze u vodstvo s 3 uzastopna pogotka. Do 24. minute susreta, Karlovčani su vodili po 2 gola razlike ali na poluvrijeme se ipak otišlo rezultatom 15:15.

Gosti ponovno prijete u nastavku igre i upisuju dobar ulazak. Do 34. minute vodili su 16:19. Momčad Tatjane Rašić u narednih 10 minuta prešla je u vodstvo s rezultatom 23:21. U 52. minuti derbija, Karlovčani su vodili 27:22 i znatno povisili svoju prednost. Pobjednički pogodak postigao je Šalković za konačnih 30:25.

– Bila je tekma malo tvrđa nego što smo očekivali. Malo smo s prevelikim grčem ušli u utakmicu i prvo smo se poluvrijeme previše mučili u obrani i još više u napadu. Dogovor je sklopljen na poluvremenu što smo i odradili. Ispao je pozitivan rezultat. Ne bih rekao da smo ovom utakmicom osigurali titulu prvaka ali idemo tekmu po tekmu, pobjedu po pobjedu, rekao je Leon Hrvojević, igrač HRK Karlovac.

– Nadali smo se boljem rezultatu ali eto, nije išlo. Bili su bolji. Imali smo tu neku rupu i zasluženo su pobijedili, izjavio je , Raul Valković RK Buzet.

Najviše pogodaka za Karlovac postigli su Hrvojević i Capan – njih 8. Slijedi Smojver Dominik s 4, zatim Bačić i Smojver Domagoj s 3, a po 1 pogodak postigli su Balen, Šalković, Mrljak i Stipetić Jure.

Rušnjak istaknuo se kod gostujuće momčadi s 9 pogodaka. Valković je 6 puta zatresao protivničku mrežu, a po 3 pogotka postigli su Karaula i Šegota. Bašić je upisao 2 pogotka, a Flego i Črnac svaki po 1.

U idućem kolu Karlovčani bi trebali imati nešto lakši susret s Kozalom u gostima, a Buzet na domaćem terenu ugostit će momčad Zadra koja je trenutno trećeplasirana.