KABA

U plesnom klubu st.ART stvaraju se nova prijateljstva, ali i uči kako je to biti plesač

Plesni klub st.ART neprofitna je organizacija osnovana 2016. godine. Osnivač i umjetnički voditelj plesnog kluba je Sanja Tek, a u cilju im je intenzivni rad na stvaranju kvalitetnih plesača i koreografija, sudjelovanje na plesnim nastupima, produkcijama, susretima, festivalima i natjecanjima na području Republike Hrvatske i šire. Podučavaju različite plesne stilove kao što su jazz dance, MTV jazz, show dance, suvremene plesne tehnike, ritmička gimnastika, klasični balet i ballet fitness svim dobnim skupinama.

Plesni klub st.ART osnovan je 2016. godine. Od tada do danas svake godine nam se povećava broj članova, danas brojimo više od 200 plesača od 2 do čak 50 godina. Imamo dobne skupine od minića preko djece, juniora seniora pa čak i seniora 2., kazala je Ivona Butorajac, trenerica u plesnom klubu.

Prvenstveno je taj pokret djeci danas nužan. Moraju se što više kretati i vježbati radi njihovog fizičkog zdravlja. Tu se stvaraju i prijateljstva, neki natjecateljski duh i mislim da se vesele tim natjecanjima i druženjima i tom osjećaju kako je to biti na pozornici i biti plesač, otkriva nam trenerica Natalija Sudac.

Plesačice i plesači kluba već su sudjelovali na mnogim nastupima u gradu i okolici, ali i natjecanjima poput međunarodnog natjecanja Dance Star na kojemu osvajaju i nagrade. Pomno pripremaju koreografije za svaki nastup kako bi članovi uvijek dali sve od sebe.

Idemo i na državna i na svjetska natjecanja, ovisi koje su grupe, imamo natjecateljske grupe to su svi ovi stariji. Male grupe će ići na natjecanja kad malo narastu. Plešemo i po Karlovcu znamo biti i na vanjskim susretima ili u Zorin domu, HVu i slično, kaže trenerica Ivona.

Većinom sve grupe idu na natjecanja osim onih jako malih. I mi se pripremamo za natjecanje, koreografija nam je već pripremljena sad slijedi samo vježba i male izmjene po potrebi. Uvijek se isto pripremamo. Pazimo na to da budu maksimalno spremne i sada sve ovisi o njihovoj motivaciji i njihovom duhu, nastavila je trenerica Paula Špoljarić

Ova grupa je oformljena od ove jeseni, započeli smo s treninzima. Neki su nam već stari plesači, neki su tek krenuli. Sad se pripremamo za natjecanje u Samoboru “Samo ples fest” koje bi se trebalo održati 1.4. Pripremamo koreografiju na temu Alise u zemlji čudesa. Ovo je pres koji obuhvaća mnogo žanrova skupljenih u jedno. Može biti show dance, jazz dance, uglavnom se isprepleću dijelovi baleta tako da ima svakojakih kombinacija, završila se trenerica Natalija

Naravno nije ni upitna ljubav članova kluba prema glazbi i samom plesu, a zašto su baš odlučili plesati u klubu st.ART pitali smo upravo članice mlađih dobnih skupina:

-Zato što imamo Božićni disko i radimo neke nove stvari.

-Zato jel volim ić na ples kad plešemo.

-Da lijepo plešemo.

-Meni je najbolje kad imamo nastup.

-Meni je najbolje kad radimo neke nove koreografije i kad plešemo na pozornici.

-Bilo mi je dosadno kod kuće.

-Htjela sam naučit plesat.

-Jel volim plesat.

-Meni je jako lijepo plesati.

Mladim plesačicama hvala što su nas ugostile na svome treningu te naučile i poneki pokret njihove koreografije. Nadamo se da će se dobro pripremiti za natjecanja i nastupe koji im slijede te donijeti svome klubu medalje i pehare.