KABA

Spajanje šest domova zdravlja u jedan dugotrajan je proces; kada će se realizirati i kako funkcionirati još se ne zna

Aktualac Županijske skupštine prošao je sa 16 vijećničkih pitanja. Od postavljenih najviše su se izdvajalo ono vezano uz tijek formiranja Županijskog doma zdravlja. Problematika je to, koja je zanimala vijećnike Dubravka Golubića (Možemo!) i Jadranku Golubić (HDZ). Naime, Dom zdravlja je formiran, osnovan i upisan u sudski registar, ali kao takav u fizičkom obliku ne postoji.

Županijski dom zdravlja i dan danas u sudskom registru postoji, a kao ravnatelj je upisana osoba koja je preminula 2015. godine. Ove dvije odluke je potpisao  Vlado Jelkovac,a vi se gospođo županica peta osoba do danas, koja nije provela te dvije odluke. Kako je moguće da svih šest župana ignorira odluku Županijske skupštine i provede te dvije odluke, zanimalo je vijećnika Golubića.

Županijska pročelnica Maja Vučinić Knežević istaknula je kako je to pripajanje domova zdravlja u jedan županijski, velik i zahtjevan proces.

-Sve se radi korak po korak kako se ne bi napravila greška jer u pitanju su ljudi. Kada će to saživjeti teško je reći, jer ne ovisi samo o nama, radnoj skupini, nego i o drugim brojim okolnostima, dodala je Vučinić Knežević, a nadopunila ju je s malo konkretnijim odgovorom županica Furdek Hajdin. Šest domova zdravlja Karlovac, Ozalj, Ogulin, Slunj, Duga Resa i Vojnić pripojit će se Županijskom domu zdravlja.

-Proces spajanja u jednu ustanovu pokazao se manje dobrim, pa smo se odlučili na pripajanje. Dakle ono što u trgovačkom sudu stoji je nova ustanova koja je predvidjela ukidanje šest domova zdravlja. Oni ipak postoje i rade, nama taj akt u trgovačkom sudu, neću reći da ne znači ništa, ali nama pravno gledajući idemo ka pripajanju. Ne stvaramo novu ustanovu, postojeći će biti samo pripojeni, rekla je županica Furdek Hajdin.

omicron