Povodom obilježavanja 79-te obljetnice osnivanja Karlovačke Udarne brigade Udruga antifašista grada Karlovca odala je počast postavljenjem vijenca i paljenjem svijeće.

-Što se tiče Karlovačke udarne brigade ona je osnovana upravo na ovom mjestu 1944. godine. Brigada koja je među prvima ušla u grad Karlovac. To je brigada koja za svoj slavni borbeni put zaslužuje svako priznanje i pohvalu. Iznjedrila je nekoliko generala i narodnih heroja, kazao je Miroslav Delić, predsjednik Udruge antifašista Grada Karlovca

Brigada je nastala u Svetičkom Hrašću i u početku je imala oko 400 boraca. Pošto u Ozlju ne postoji Udruga antifašista, Karlovčani okupljeni u udruzi odaju počast svim događajima s područja Karlovca i Ozlja sve do granice sa Slovenijom.

Sama udruga preferira događaje koji su bili na području Karlovca, Ozlja i Kamanja. No, sudjeluju na događajima na području cijele bivše države. Često imaju regionalna okupljanja, pa će uskoro obilježavati sjećanje na bitku na Neretvi i bitku na Sutjesci. Nedavno su bili u Sarajevu na Igmanu. Države iz regije, kako kažu, ih ne podržavaju koliko bi trebale. No, sa suradnjom s Gradom Karlovcem su zadovoljni. Osim Karlovca, preko natječaja dobe neka sredstva i iz Grada Ozlja. Inače, Udruga broji preko 120 članova. Uglavnom ljudi srednje i starije životne dobi.